Sevastova turnīrā Dohā uzvar Horvātijas tenisisti Vekiču

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien Dohas WTA «Premier» sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja horvātieti Donnu Vekiču.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Sevastova saņēmusi 60 WTA ranga punktus. Otrajā kārtā viņa tiksies ar ar japānieti Naomi Osaku.

Sevastova nobreikoja pirmo Vekičas servi, panākdama 2-0. Nākamajos sešos geimos tenisistes nobreikoja viena otras servi. Savās zaudētajās servēs Latvijas tenisiste atspēlēja trīs breikbumbas, bet astotajā geimā neļāva pretiniecei divreiz izservēt uzvaru. Devītajā geimā liepājniece nonāca iedzinējos ar 0:40, taču turpinājumā atspēlēja četras breikbumbas un setu uzvarēja ar 6-3.

Tāpat arī otro setu Sevastova iesāka ar pretinieces serves laušanu. Viņa uzvarēja arī pārējās divas Vekičas serves un panāca 4-1. Tiesa, smagā nedēļas nogale Federāciju kausā darīja savu, un Sevastovas sitieni kļuva arvien īsāki. Neskatoties uz nogurumu, Latvijas otrā rakete noturēja vadību un otrajā setā uzvarēja ar 6-4, iekļūdama nākamajā kārtā.

Vien sestdien Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Sevastova veiksmīgi noslēdza dalību Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā un tālāk devās uz Dohu. Tallinā turnīrs risinājās hallē, bet Dohā tas notiek ārā un lielā siltumā. Ostapenko gan pirmo kārtu ieguvusi brīvu un vienspēles, visticamāk, sāks trešdien, tomēr šodien viņai paredzēts dubultspēļu mačs.

WTA ranga 15.vietā esošā Sevastova turnīrā ir izlikta ar 13.numuru, bet Vekiča atrodama ranga 50.pozīcijā.

Abas tenisistes iepriekš bija tikušās divas reizes - 2016.gada februārī Gaosjunas WTA «International» turnīra otrajā kārtā Sevastova svinēja uzvaru ar rezultātu 7-5, 2-6, 7-5, trešajā setā atspēlējoties no 0-4, bet pērn rudenī ASV atklātā čempionāta trešajā kārtā Latvijas tenisiste pretinieci droši pieveica ar 6-2, 6-3.

Otrajā kārtā Sevastova tiksies ar japānieti Naomi Osaku, kura dalību turnīrā sāka vēl no kvalifikācijas, bet pamatsacensību pirmajā kārtā droši ar 6-4, 6-0 uzvarēja čehieti Kateržinu Sinjakovu. Osaka pasaules rangā atrodas 51.vietā, bet Sinjakova ir divas pozīcijas augstāk.

Pērn Vekiča spēlēja veiksmīgi, vasarā triumfējot Notingemas WTA «International» turnīrā Lielbritānijā un iegūstot savu otro WTA titulu karjerā. Pirms tam pirmo viņa 2014.gadā izcīnīja vien 17 gadu vecumā, bet pirmajā no līdz šim piecām reizēm finālā horvātiete spēlēja vēl 16 gadu vecumā, kas turklāt notika debijas sacensībās WTA tūrē. Zīmīgi, ka abos uzvarētajos finālos viņa izcīnījusi vienīgos panākumus karjerā pār pirmā desmitnieka tenisistēm.

Pērn «US Open» turnīrā, kur viņa zaudēja Sevastovai, Vekiča vien otro reizi karjerā sasniedza kāda «Grand Slam» turnīra trešo kārtu, šajā turnīra fāzē spēlējot arī 2015.gada Francijas atklātajā čempionātā. Tomēr kopš tā turnīra horvātiete uzvarējusi tikai trijos WTA līmeņa mačos.

Šveices tenisa zvaigznes Stana Vavrinkas draudzene Vekiča pēc lieliska karjeras ievada 2015. un 2016. gadu noslēdza ārpus pasaules ranga pirmā simtnieka, tomēr pērn viņa gadu noslēdza 56.pozīcijā.

Sevastova 2017.gadu sāka WTA ranga 34.pozīcijā un iepriekšējā sezonā triumfēja Maljorkas WTA «International» turnīrā, kas viņai bija otrais WTA tituls karjerā, kā arī vēl divos turnīros aizkļuva līdz pusfinālam.

Savukārt «Grand Slam» sacensībās labākais sasniegums viņai bija iekļūšana ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, kas turklāt tika paveikts otro gadu pēc kārtas. Oktobrī viņa sasniedza sev rekordaugsto 15.vietu WTA rangā, kurā atrodas arī patlaban.

2017.gada sezonā Sevastova izcīnīja 37 uzvaras WTA pamatturnīros, bet pirms tam viņas rekords bija 21 panākums vienā sezonā. WTA ranga divdesmitniekā viņa debitēja pērn maijā.

Savukārt šā gada ievadā viņa ar veiksmīgu sniegumu aizkļuva līdz Brisbenas WTA «Premier» turnīra pusfinālam, kā arī guva vienu uzvaru Austrālijas atklātajā čempionātā, kur piekāpās titulētajai Marijai Šarapovai.

Sevastova pirmoreiz Dohas turnīrā piedalījās 2016.gadā, kad pārvarēja kvalifikāciju, bet pamatturnīra pirmajā kārtā zaudēja kanādietei Eižēnijai Bušārai, kamēr pērn viņa pirmajā kārtā piekāpās titulētajai austrālietei Samantai Stosurai.

Pagājušajā nedēļā viņa ar Ostapenko Tallinā palīdzēja Latvijas izlasei Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā, izlasei izcīnot uzvaru fināla kārtā un kvalificējoties aprīlī gaidāmajām pārspēlēm par vietu otrajā pasaules grupā. Sevastova uzvarēja trijās no četrām vienspēlēm, kurās piedalījās.

Zīmīgi, ka Tallinā spēlēja arī Horvātija, tomēr Vekiča šoreiz savai izlasei nepalīdzēja.

Tikmēr pasaules ranga sestajā vietā esošā Ostapenko vienspēļu pirmajā kārtā spēkosies ar rumānieti Mihaelu Buzernesku, kura šāda līmeņa turnīrā spēlē pirmoreiz karjerā un pirms gada pasaules rangā bija vien piektajā simtā.

Ostapenko sev veiksmīgajā Dohas turnīrā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma. Pērn pēc dalības Federāciju kausā viņa nepaspēja uz šo sacensību kvalifikāciju, bet sezonu pirms tam aizkļuva līdz sacensību finālam, pirmoreiz pasaulei liekot par sevi skaļi runāt.

Savukārt jau otrdien Ostapenko pārī ar kanādieti Gabrielu Dabrovski sāks dalību dubultspēlēs, pirmajā kārtā spēlējot ar Čehijā dzimušo ASV pārstāvi Nikoli Meliharu un 42 gadus veco čehieti Kvetu Peshki.

Dohas WTA «Premier» turnīrā ar pirmo numuru izlikta WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki no Dānijas, bet otrais numurs būs rumānietei Simonai Halepai. Līdz ar to nesenās Austrālijas atklātā čempionāta finālistes savā starpā varēs tikties vien finālā.

Šogad Dohas turnīram atkal ir «Premier 5» kategorija, kas ir otrā augstākā šajā līmenī, atpaliekot vien no četriem «Premier Mandatory» turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu