Ostapenko cieš neveiksmi Dohas WTA «Premier» turnīra pirmajā mačā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko Dohas WTA «Premier» turnīra otrās kārtas spēlē trešdien ar rezultātu 1-6, 3-6 zaudēja rumānietei Mihaelai Buzernesku, kurai ar dominējošu sniegumu šī bija pirmā uzvara pār ranga pirmā desmitnieka tenisisti.

Ostapenko šajā turnīrā bija izlikta ar sesto numuru un pirmā kārta viņai bija brīva, līdz ar to par zaudējumu otrajā kārtā viņa saņems vienu WTA ranga punktu.

Pirms tam otrajā kārtā Latvijas tenisiste Anastastija Sevastova ar rezultātu 6-4, 6-1 uzvarēja japānieti Naomi Osaku. Trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā viņa tiksies ar planētas otro raketi Simonu Halepu no Rumānijas.

Ostapenko pirmajā setā savās pirmajās trīs servēs uzvarēja vien divas izspēles. Pēc nonākšanas iedzinējos ar 0-5 viņa nedaudz atguvās un nobreikoja pretinieci, taču septītajā geimā atkal zaudēja savu servi un setā piekāpās ar 1-6.

Otro setu Latvijas tenisiste iesāka ar breiku un otrajā geimā pirmo reizi mačā nosargāja savu servi. Tiesa, ceturtajā geimā Buzernesku nobreikoja Ostapenko un panāca izlīdzinājumu, turklāt turpinājumā savu servi realizēja «tīri». Turpinājumā pēc asām diskusijām ar Andi Jušku un geima gaitā arī ar mača tiesnesi Ostapenko, spītējot dusmām, atspēlēja divas breikbumbas un neļāva pretiniecei iegūt divu geimu pārsvaru.

Tiesa, astotajā geimā viņa atkal zaudēja savu servi, bet turpinājumā setā piekāpās ar rezultātu 3-6, pretinieces pārsvaru atzīstot arī visā spēlē.

Planētas sestā rakete Ostapenko Dohas sacensībās šogad izlikta ar sesto numuru, kas pirmo kārtu devis brīvu. Savukārt viņas pretiniece noskaidrojās, kad vēl nesenā ceturtā simta tenisiste Buzernesku pirmajā kārtā ar 7-5, 6-4 apspēlēja ukrainieti Ļesju Curenko.

Šobrīd Buzernesku WTA rangā atrodas 43.pozīcijā un viņa Dohas turnīra pamatsacensībās iekļuva kā pēdējā. Rumāniete un pasaules sestā rakete Ostapenko līdz šim savā starpā nebija tikušās.

Kaut Buzernesku ir jau 29 gadus veca, līdz pat pērnajam gadam viņa pārsvarā bija trešā un ceturtā simta spēlētāja. Vēl 2017.gadu viņa sāka pasaules ranga 351.pozīcijā, tieši pirms gada bija 454.vietā un vēl marta beigās vēl spēlēja ITF 15 000 turnīrā. Rezultāti viņai pēkšņi uzlabojās vasarā, kad tenisiste triumfēja četros ITF turnīros pēc kārtas. Neskaitot spēlēšanu «Grand Slam» kvalifikācijā, ko izdevās iziet ASV atklātajā čempionātā, pilnvērtīgi viņa WTA apritē sāka spēlēt vien oktobrī un uzreiz sasniedza pusfinālu «International» kategorijas turnīrā Lincā. Gada beigās viņa tika līdz finālam trijos prestižos ITF turnīros, divos no tiem iegūstot titulus un gada beigās jau bija ranga 72.pozīcijā.

Zīmīgi, ka vēl pērn septembrī Buzernesku piekāpās Latvijas trešajai raketei Diānai Marcinkēvičai.

Šo sezonu rumāniete sāka ar pirmo WTA finālu, aizkļūstot tik tālu sacensībās Hobārtā, bet, kad sasniedza pusfinālu ITF 100 000 turnīrā ASV, viņa WTA rangā pacēlās jau līdz 43.pozīcijai, kas ir tenisistes rekords.

Buzernesku ir spēlējusi «Grand Slam» sacensībās, bet «Premier» kategorijas turnīrā viņa šonedēļ piedalās pirmoreiz karjerā.

Ostapenko pērn jūnijā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā. Ostapenko bez triumfa «French Open» izcīnīja uzvaru arī Seulas WTA «International» turnīrā.

Pērn Ostapenko WTA pamatturnīros guva 48 uzvaras, kamēr gadu iepriekš viņa tika vien pie 19 panākumiem.

Šo sezonu Ostapenko sāka ar lielu ceļošanu un tāpēc zaudēja pirmajos divos WTA mačos, tomēr turpinājumā aizkļuva līdz trešajai kārtai Austrālijas atklātajā čempionātā, kur pilnvērtīgu sniegumu liedza demonstrēt trauma, bet pēc tam guva vienu uzvaru Sanktpēterburgas WTA «Premier» turnīrā.

Vien sestdien Latvijas vadošās tenisistes Ostapenko un Sevastova veiksmīgi noslēdza dalību Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā un tālāk devās uz Dohu. Ja Tallinā turnīrs risinājās hallē, Dohā tas notiek ārā un lielā siltumā.

Ostapenko pērn pēc dalības Federāciju kausā nepaspēja uz Dohas sacensību kvalifikāciju, tāpēc šogad punkti viņai nav jāaizstāv, tomēr sezonu pirms tam viņa šajās sacensībās aizkļuva līdz finālam, pirmoreiz pasaulei liekot par sevi skaļi runāt. Savukārt Buzernesku šī ir debija Dohas turnīrā.

Trešajā kārtā Buzernesku tiksies ar planētas desmito raketi Jūliju Gērgesu no Vācijas, kura otrajā kārtā ar rezultātu 6-2, 3-6, 6-1 pārspēja WTA ranga 25 numuru Barboru Strīcovu no Čehijas.

Ostapenko šajā turnīrā piedalās arī dubultspēlēs. Viņa duetā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski otrdien pirmajā kārtā ar rezultātu 4-6, 6-1, 10:8 pārspēja Čehijā dzimušo ASV pārstāvi Nikoli Meliharu un 42 gadus veco čehieti Kvetu Peshki.

Otrajā kārtā Ostapenko un Dabrovski spēkosies ar čehietēm Luciji Safāržovu un Barboru Strīcovu, kuras dubultspēļu turnīrā izliktas ar trešo numuru un pirmajā kārtā atpūtās.

Safāržovu un Strīcova ir 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempiones. Safāržovu duetā ar amerikānieti Betāniju Mateku-Sendsu uzvarējusi piecos «Grand Slam» dubultspēļu turnīros. Mateka-Sendsa pērn jūlijā guva smagu ceļgala savainojumu un kortā vēl nav atgriezusies.

Dohas WTA «Premier» turnīrā ar pirmo numuru izlikta WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki no Dānijas, bet otrais numurs ir rumānietei Simonai Halepai. Līdz ar to nesenās Austrālijas atklātā čempionāta finālistes savā starpā varēs tikties vien finālā.

Šogad Dohas turnīram atkal ir «Premier 5» kategorija, kas ir otrā augstākā šajā līmenī, atpaliekot vien no četriem «Premier Mandatory» turnīriem.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu