Sevastova neizmanto divas mačbumbas un dramatiskā mačā zaudē Makarovai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova sev svarīgā nedēļā pirmdien neizmantoja divas mačbumbas un zaudēja Dubaijas WTA «Premier» sērijas turnīra pirmās kārtas mačā, līdz ar to nākamajā nedēļā, visticamāk, izkritīs no pasaules ranga divdesmitnieka.

(Papildināts viss teksts.)

Sevastova ar rezultātu 6-3, 6-7 (9:11), 3-6 piekāpās Jekaterinai Makarovai no Krievijas, kura līdz šim nekad nav zaudējusi Latvijas sportistēm.

Otrajā setā Latvijas tenisiste neizmantoja divas mačbumbas un trešajā setā vairs nespēja salauzt pretinieces pretestību.

Turnīru no otrās kārtas sāks pasaules sestā rakete Aļona Ostapenko, turklāt abas Latvijas tenisistes šonedēļ vienā pārī spēlēs dubultspēļu sacensībās.

Šī Sevastovai bija svarīga nedēļa, jo pērn viņa Dubaijas turnīrā aizkļuva līdz pusfinālam, turklāt toreiz tam bija «Premier 5» kategorija, kamēr šogad tās ir parastas «Premier» sacensības. Sevastova pērn nopelnīja 350 ranga punktus, bet šogad par triumfu maksimāli iespējams tikt vien pie 470 punktiem, kamēr spēlēšana finālā dotu 305 punktus.

Savukārt tagad Sevastova turnīru noslēdza ar vienu WTA ranga punktu.

No mača ievada pārliecinošāk spēlēja Sevastova, bet pirmais breiks mačā bija sestajā geimā, kad Sevastova pēc vairākām pretinieces kļūdām lauza servi un panāca 4-2. Turpinājumā savu servi viņa uzvarēja «tīri», bet astotajā geimā pie pretinieces serves nespēja nokārtot uzvaru setā. Tiesa, devītajā geimā Sevastova servēja droši, zaudēdama vien vienu izspēli, un setā guva virsroku ar 6-3.

Īpaši dramatisks bija otrais sets, ko Makarova iesāka daudz kaujinieciskāk. Kaut tāpat Sevastovai viņu izdevās ātri nobreikot, ceturtajā geimā Latvijas tenisiste pieļāva četras dubultkļūdas un Makarova izmantoja pirmo breikbumbu mačā, rezultātam kļūstot 2-2.

Nākamajā geimā Sevastovai vēlreiz izdevās nobreikot pretinieci, bet sestajā geimā Sevastova uzvarēja pirmajās trijās izspēlēs, tomēr pēc tam pieļāva dubultkļūdu un Makarova uz brīdi atguva iniciatīvu. Kaut Makarova panāca trīs breikbumbas, Sevastova šo geimu vēl izdevās noslēgt savā labā, panākot 4-2.

Devītajā geimā Makarova atspēlēja vienu mačbumbu un nosargāja savu servi, turklāt nākamajā geimā neļāva Sevastovai izservēt uzvaru mačā. Nākamajos divos geimos pārākas bija servētājas, līdz ar to seta uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā.

Taibreikā Sevastova nonāca iedzinējos ar 3:6, tomēr sets turpinājās tikpat neprognozējami kā iepriekš. Latvijas tenisiste atspēlēja trīs setbumbas un vēlāk ieguva arī mačbumbu. Arī to Makarova atspēlēja un vēlāk taibreikā guva virsroku ar 11:9.

Pēc dramatiskā otrā seta, kas ilga 71 minūti, Makarova paņēma ļoti ilgu tualetes pauzi, bet pēc tās Sevastova pirmos divus geimus aizvadīja neveiksmīgi. Latvijas tenisiste no 0-2 vēl ar ceturto breikbumbu panāca 2-2, tomēr septītajā geimā vēlreiz zaudēja savu servi, pēc tam vairs nespējot izglābt maču.

Sevastova šonedēļ WTA rangā ieņem 16.vietu, kas ir par pozīciju zemāk nekā pagājušajā nedēļā, kamēr Makarova atrodama 37.pozīcijā.

Abām tenisistēm šī bija trešā savstarpējā spēle. Pērn viņas tikās divas reizes, Sevstovai ciešot zaudējumus Ņūheivenas WTA «Premier» turnīra otrajā kārtā un Uhaņas WTA «Premier» sacensību pirmajā kārtā. Tāpat šī gada sākumā Makarova pārspēja Aļonu Ostapenko un vienspēlēs savā karjerā Latvijas tenisistēm nav zaudējusi.

Makarova 2015.gada pirmajā pusē pasaules rangā vienspēlēs bija pakāpusies pat uz astoto pozīciju. Pirmajā trīsdesmitniekā viņa noslēdza katru sezonu kopš 2012.gada, tomēr 2017.gadu pabeidza vien 33.pozīcijā. Vienspēlēs krieviete karjerā guvusi trīs titulus, vienu no tiem izcīnot arī pērn, kad bija labākā «International» kategorijas turnīrā Vašingtonā.

Makarovas spēku izsaka fakts, ka viņa pērn deviņas reizes pamanījās uzvarēt ranga pirmā desmitnieka tenisistes. Tiesa, no šīm desmitnieka tenisistēm Makarova pērn trīsreiz uzvarēja Dominiku Cibulkovu un vienreiz Agņešku Radvaņsku, kuras šobrīd jau rangā ir daudz zemāk.

Šo sezonu viņa iesāka ar uzvaru pār vēl vienu ranga pirmā desmitnieka tenisisti, Sidnejas WTA «Premier» turnīra pirmajā kārtā pārspējot Ostapenko. Tiesa, kopumā šī sezona krievietei līdz šim nav bijusi pārāk veiksmīga un pirmdien krieviete izcīnīja tikai ceturto uzvaru.

Dubaijā viņa spēlē desmito reizi un līdz šim nekad nav guvusi vairāk par diviem turnīriem, tāpēc šo turnīru nevar saukt par pārāk veiksmīgu.

Sevastova 2017.gadu sāka WTA ranga 34.pozīcijā un iepriekšējā sezonā triumfēja Maljorkas WTA «International» turnīrā, kas viņai bija otrais WTA tituls karjerā, kā arī vēl divos turnīros aizkļuva līdz pusfinālam.

Savukārt «Grand Slam» sacensībās labākais sasniegums viņai bija iekļūšana ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, kas turklāt tika paveikts otro gadu pēc kārtas. Oktobrī viņa sasniedza sev rekordaugsto 15.vietu WTA rangā, kurā atradās vēl pagājušajā nedēļā, bet patlaban vienu pozīciju ir zaudējusi.

2017.gada sezonā Sevastova izcīnīja 37 uzvaras WTA pamatturnīros, bet pirms tam viņas rekords bija 21 panākums vienā sezonā. WTA ranga divdesmitniekā viņa debitēja pērn maijā.

Šī gada ievadā Sevastovu ar veiksmīgu sniegumu aizkļuva līdz Brisbenas WTA «Premier» turnīra pusfinālam, kā arī guva vienu uzvaru Austrālijas atklātajā čempionātā, kur piekāpās titulētajai Marijai Šarapovai. Pēc Federāciju kausa Tallinā viņa pagājušajā nedēļā aizkļuva līdz Dohas WTA «Premier» turnīra astotdaļfinālam, kurā zaudēja ranga vicelīderei Simonai Halepai no Rumānijas.

Sevastova Dubaijas WTA turnīrā spēlēja piekto reizi karjerā. 2010. un 2012.gadā viņa apstājās otrajā kārtā, aizpērn nepārvarēja kvalifikāciju, bet pērn vien pusfinālā zaudēja Karolīnai Vozņacki, kura šobrīd ir WTA ranga līdere.

Otrajā kārtā Makarova tiksies ar planētas septīto raketi Karolīni Garsiju no Francijas vai ranga 30.numuru Luciji Safāržovu no Čehijas.

Tikmēr pasaules sestā rakete Ostapenko turnīrā izlikta ar ceturto numuru, kas pirmo kārtu devis brīvu, bet otrajā kārtā viņu sagaida ranga 23.numurs Jeļena Vesņina no Krievijas, kura pirmdien ar 6-4, 7-5 pārspēja ranga 32.pozīcijā esošo ķīnieti Penu Šuai. Vesņina ikdienā ir Makarovas dubultspēļu partnere.

Sākotnēji bija plānots, ka Ostapenko nepiedalīsies šajā turnīrā, uzsākot gatavošanos sacensībām ASV, tomēr tenisiste pieņēma speciālo ielūgumu un tomēr devās uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Ostapenko pārī ar kanādieti Gabrielu Dabrovski svētdien triumfēja Dohas turnīra dubultspēļu sacensībās, iegūstot trešo WTA dubultspēļu titulu karjerā un līdz šim prestižāko.

        KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
        Redaktors iesaka
        Nepalaid garām!
        Uz augšu