Vesņina: Ostapenko atgūs sportisko formu un gūs daudz lielu uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA/TVNET

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko pēc neveiksmīgā šīs sezonas sākuma spēs atgūt sportisko formu un nākamajos gados vēl izcīnīs daudz lielu uzvaru, uzskata krievu tenisiste Jeļena Vesņina, kura trešdien uzvarēja Latvijas sportisti Dubaijas WTA «Premier» sērijas turnīra pirmās kārtas mačā.

Trešdien Ostapenko nespēja sajust savu spēli un piekāpās Vesņinai ar 1-6, 6-7 (6:8). Līdz ar to Ostapenko joprojām šogad tikai reizi uzvarējusi tenisisti no ranga pirmā simtnieka. Ostapenko šonedēļ bija ļoti tuvu, lai pakāptos pat uz ceturto vietu pasaules rangā, tomēr iespēju neizdevās realizēt.

Pēc mača ranga 23.vietā esošā Vesņina pauda pārliecību, ka pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja spēs atgūt savu pārliecību.

«Viņa māk spēlēt un tas ir pats svarīgākais,» 31 gadu vecā Vesņina pauda žurnālistiem. «Varbūt šobrīd viņai ir kādas psiholoģiskas problēmas, nepieciešams kļūt pieaugušākai un mācēt savaldīt emocijas.»

«Tomēr viņa viennozīmīgi ir lieliska tenisiste. Mēs nākotnē vēl redzēsim daudzus, daudzus viņas mačus. Viņa uzvarēs daudzos turnīros,» uzvarēto konkurenti slavēja pieredzējusī Vesņina.

Kā pastāstīja krieviete, ne visām tenisistēm dažreiz patīk Ostapenko uzvedība. «Jā, ģērbtuvē dažreiz ir sarunas. Sākotnēji viņai bija kādas problēmas, piemēram, viņa nespieda pareizi roku. Es viņai teicu tieši sejā, ka tā nevajag uzvesties. Mums ir labs savstarpējais kontakts un viņa mainās. Es palīdzu, jo zinu, ka viņa ir jauna, kurai pašlaik apkārt ir liels spiediens. Manuprāt, viņa kļūst labāka.»

«Mums bija nervus bojājošs mačs. Skrēju no stūra uz stūri kā trusis, cenšoties paņemt katru viņas bumbu,» par trešdienas cīņu izteicās Vesņina. «Viņa labi spēlē no gala līnijas, sit stipri, tāpēc jācenšas palikt izspēlē un atsist tik daudz bumbu cik iespējams, liekot arī viņai kustēties.»

Pasaules sestā rakete Ostapenko šajā turnīrā bija izlikta ar ceturto numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu. Tikmēr ranga 23.numurs Vesņina pirmdien ar 6-4, 7-5 pārspēja ranga 32.pozīcijā esošo ķīnieti Penu Šuai. Vesņina ikdienā dubultspēlēs spēlē kopā ar Jekaterinu Makarovu, kura pirmdien atspēlēja divas mačbumbas un pirmajā kārtā ar rezultātu 3-6, 7-6 (11:9), 6-3 pārspēja Latvijas otro raketi Anastasiju Sevastovu.

Ostapenko šosezon WTA turnīros izcīnījusi vien trīs uzvaras un no šīm pretiniecēm spēcīgākā bijusi ranga 93.pozīcijā esošā krieviete Vera Zvonarjova. Vēl vairākus panākumus viņa izcīnīja Federāciju kausa ietvaros, bet tur visas pretinieces bija rangā daudz zemāk esošas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu