Gulbis piekāpjas pasaules 15. raketei francūzim Pujam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis Dubaijas «ATP World Tour 500» sērijas turnīra pamatsacensību pirmās kārtas mačā otrdien ar rezultātu 4-6, 4-6 zaudēja Likam Pujam no Francijas.

Pasaules ranga 195.vietā esošais Gulbis šosezon vien otro reizi piedalījās ATP turnīrā, tāpat kā mēneša sākumā Sofijā, arī Dubaijā pārvarot kvalifikāciju, bet apstājoties pamatturnīra pirmajā kārtā.

Latvijas tenisists ATP pamatturnīros nav uzvarējis kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta septembrī.

Dubaijas turnīru viņš noslēdza ar 20 ATP ranga punktiem, kurus ieguva par divu kvalifikācijas kārtu pārvarēšanu.

Gulbis maču iesāka ar pārliecinošu servi, tomēr piektajā setā tika nobreikots. Pujs ar viena breika pārsvaru noveda setu līdz uzvarai 6-4, lai gan desmitajā geimā Gulbis atspēlēja vienu setbumbu.

Otrā seta otrajā geimā Gulbis ieguva vadību ar 40:0, taču turpinājumā nerealizēja piecas breikumbas, nākamajā geimā zaudēdams savu servi. Sestajā geimā Latvijas tenisists revanšējās, bet turpinājumā atkal zaudēja pie savas serves, neuzvarot nevienu izspēli. Turpmākajā seta gaitā uzvarēja servētāji, Gulbim desmitajā geimā atspēlējot vienu mačbumbu, tomēr otrā viņam atnesa zaudējumu ar 4-6.

Gulbis kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 6-4, 6-4 apspēlēja slovāku Lukāšu Lacko, kurš bija izlikts ar pirmo numuru un pasaulē pašlaik atrodams 101.pozīcijā, bet kvalifikācijas izšķirošajā kārtā ar 6-3, 6-2 uzvarēja ranga 119.vietā esošo itāli Stefāno Travaglju, kurš bija izlikts ar sesto numuru.

Tikmēr ranga 15.rakete Pujs vēl svētdien cīnījās Marseļas «ATP World Tour 250» sērijas turnīra finālā, kur ar 5-7-, 6-3, 5-7 zaudēja krievam Karenam Hačanovam, kurš rangā ir 41.vietā.

Gulbis un Pujs starpā tikušies trīs reizes, francūzim 2016.gada pavasarī gūstot divas uzvaras desmit dienu laikā. Vispirms Madrides ATP «Masters 1000» sērijas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā Gulbis piedzīvoja zaudējumu ar 6-7 (2:7), 6-7 (4:7), bet pusotru nedēļu vēlāk Romas «Masters 1000» sērijas turnīra otrās kārtas mačā piekāpās ar 6-3, 4-6, 5-7, kaut latvietis otrajā setā bija priekšā ar 4-2.

Pujs 2015.gadu noslēdza ranga 78.vietā, bet 2016.gadā tieši laikā, kad arī divas reizes tika uzvarēts Gulbis, viņš veica strauju kāpumu. Vispirms sportists aizkļuva līdz Budapeštas ATP turnīra finālam, bet Romas sacensībās pamanījās kā kvalifikācijas laimīgais zaudētājs sasniegt pusfinālu un pēc šī turnīra francūzis rangā atradās jau 31.pozīcijā. Vēlāk vasarā Pujs aizkļuva arī līdz Vimbldonas ceturtdaļfinālam un kopš 2016.gada septembra tenisists vien uz pāris nedēļām bijis ārpus ranga divdesmitnieka.

Pujs pēdējos trijos gados ieguvis kopā piecus ATP titulus. Vēl šī mēneša sākumā viņš triumfēja sacensībās Monpeljē, bet svētdien Marseļā pie sava sestā titula karjerā tikt nespēja.

Tiesa, pārējos divos turnīros, kuros šogad piedalījies, viņš zaudējis jau pirmajos mačos, tostarp Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā cīņā atzīstot ranga otrā simta tenisista beļģa Rubena Bemelmansa pārākumu.

Pirmajās divās dalības reizēs Dubaijā Pujs zaudēja pamatturnīra pirmajā kārtā, bet pērn aizkļuva līdz pusfinālam. Zīmīgi, ka francūzis norādījis, ka dzīvo tieši šajā pilsētā. Tikmēr Gulbis Dubaijā spēlēja trešo reizi - 2011.gadā viņš zaudēja otrajā kārtā, kamēr 2015.gadā apstājās jau pirmajā mačā.

Ranga pirmā divdesmitnieka tenisistu Gulbis iepriekšējo reizi uzvarēja pērnā gada Francijas atklātajā čempionātā, kad cīņu ar viņu nepabeidza tobrīd septītajā vietā esošais francūzis Žo Vilfrīds Tsonga.

Pujs otrajā kārtā tiksies ar Hačanovu, kurs arī kā savu dzīvesvietu norādījis tieši Dubaiju, vai ar 81.vietu ieņemošo Denisu Istominu no Uzbekistānas.

Sākotnēji Dubaijas turnīrā bija plānojis piedalīties arī leģendārais šveicietis Rodžers Federers, tomēr viņš pēdējā brīdī atsauca dalību no sacensībām, līdz ar to pirmo numuru saņēmis bulgārs Grigors Dimitrovs, kamēr otrais numurs ticis Pujam.

Gulbis ATP turnīrā piedalījās otro reizi šosezon, iepriekš pārvarot kvalifikāciju un zaudējot pirmajā pamatturnīra cīņā Sofijas «ATP World Tour 250» sērijas turnīrā.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz pasaules ranga 589.pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu. Gulbis jau ilgu laiku cīnījies ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Līdz jūlijā gaidāmajam Vimbldonas čempionātam latvietim šosezon ir jāaizstāv tikai 30 ATP ranga punkti, kas kādreizējā Latvijas tenisista Pjotra Ņečajeva audzēknim varētu palīdzēt veikt kāpumu rangā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu