Sevastova atgriežas pasaules ranga labāko divdesmitniekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, atguvusi vienu vietu un tagad atrodas 20.pozīcijā, tādējādi atgriežoties labāko divdesmitniekā.

Tikmēr Latvijas pirmā rakete joprojām ir Aļona Ostapenko, kura sesto nedēļu pēc kārtas atrodama sestajā pozīcijā. Pagājušajā nedēļā abas vadošās pašmāju tenisistes nespēlēja, turklāt WTA tūres kalendārā vienīgais turnīrs bija Akapulko.

Šonedēļ Indianvelsā sāksies sezonas pirmais «Premier Mandatory», tāpēc nākamais pasaules rangs tiks publicēts vien pēc divām nedēļām. Tiesa, ne Ostapenko, ne Sevastovai tajā daudz punktu nenāksies aizstāvēt - attiecīgi 65 un desmit.

Šīs nedēļas rangā Sevastovai atgriezties pirmajā divdesmitniekā izdevās pēc tam, kad austrāliete Ešlija Bārtija pagājušajā nedēļā neaizstāvēja iegūtos punktus par uzvaru Kualalumpuras WTA «International» turnīrā. No labāko divdesmitnieka viņa izkrita pirms nedēļas, no 16. vietas atkrītot uz 21. pozīciju.

Pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ostapenko uz pasaules ranga septīto vietu pakāpās oktobrī, sasniedzot jaunu karjeras rekordu un vēl nebijušus augstumus Latvijas profesionālajā tenisā. Vēl septembrī viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti dāmu vienspēļu ranga desmitniekā, bet turpinājumā viņa pakāpeniski savas pozīcijas uzlaboja. 2014.gadā ATP ranga desmitniekā dažas nedēļas atradās arī Ernests Gulbis.

Ostapenko panākumi pamanīti arī pasaulē, un viņa bija izvirzīta prestižajai «Laureus» sporta balvai kategorijā 2017.gada lielākais atklājums jeb izlaušanās, ko gan beigās ieguva spāņu golferis Serhio Garsija.

Tikmēr Sevastova savā rekordaugstajā 15.pozīcijā atgriezās pēc janvāra sākumā sasniegtā pusfināla Brisbenas sacensībās. Iepriekš Latvijas pārstāve šo pozīciju bija sasniegusi arī pagājušā gada oktobrī.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā saglabājusi 273.pozīciju. Tikmēr 17 gadus vecā Vismane pakāpusies par vienu pozīciju un ir planētas 870.rakete, vēl viena septiņpadsmitgadniece Alise Čerņecka arī pakāpusies par vienu vietu un ieņem 1031.pozīciju, bet 18 gadus vecā Irina Ļapustina par divām pozīcijām atkāpusies uz 1090.vietu.

Tikmēr pasaules ranga līderpozīcijā atrodas rumāniete Simona Halepa, pirmās raketes godā atgriežoties pirms nedēļas. Viņa no pirmās vietas atkāpās pēc Austrālijas atklātā čempionāta fināla, kurā piekāpās Dānijas pārstāvei Karolīnai Vozņacki, kura uz četrām nedēļām kļuva par ranga līderi.

Pirms tam Halepa planētas pirmā rakete bija kopš pagājušā gada 8.oktobra, šajā pozīcijā noturoties 16 nedēļas.

Savukārt trešo pozīciju saglabājusi spāniete Garvinje Mugurusa, ceturtā ir Ukrainas pārstāve Eļina Svitoļina. Tikmēr piektā ir čehiete Karolīna Plīškova, bet uzreiz aiz viņas - Ostapenko. Septītā ir francūziete Karolīna Garsija, kamēr astoto pozīciju ieņem pieredzējusī amerikāniete Venusa Viljamsa. Devītā joprojām ir čehiete Petra Kvitova, kamēr pirmo desmitnieku noslēdz vāciete Angelika Kerbere.

Par Akapulko WTA «International» turnīra uzvarētāju svētdien tika kronēta ukrainiete Ļesja Curenko, kura pasaules rangā gan saglabājusi iepriekš ieņemto 40.pozīciju. Finālā viņa ar 5-7, 7-6 (7:2), 6-2 uzvarēja Štefāniju Fēgeli no Šveices, kura pasaules rangā pēc 56 vietu kāpuma tagad atrodama 127.pozīcijā.

WTA dubultspēļu rangā Ostapenko veikusi vienas vietas kāpumu un tagad atrodas 35.pozīcijā. Pirms divām nedēļām viņa sasniedza 32.vietu, atkārtojot karjeras rekordu, jo duetā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski triumfēja Dohas WTA «Premier» turnīrā.

Tikmēr Sevastova saglabājusi 127.pozīciju, Marcinkēviča ieņem 183.vietu, pakāpjoties par 13 pozīcijām, bet Ļapustina atguvusi trīs vietas un ir 1225.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu