Latvijas tenisistes «Fed Cup» nākamo kārtu aizvadīs Sibīrijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas tenisistes aprīlī gaidāmajās pārspēlēs par vietu Federāciju kausa («Fed Cup») pasaules grupā cīnīsies ar Krieviju, spēles aizvadot pretinieku laukumā Hantimansijskā (Sibīrija).

Latvijas izlase, kurai palīdzēja pasaules tā brīža «Top 15» spēlētājas Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, februārī pārvarēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīru un kvalificējās «play-off» kārtai par vietu otrajā pasaules grupā.

Iepriekš izlozē noskaidrojās, ka Latvijas pretinieces būs Krievijas tenisistes, turklāt 21. un 22. aprīlī gaidāmās spēles notiks pretinieču laukumā.

Krievijas Tenisa federācijas prezidents Šamils Tarpiščevs pirmdien aģentūrai TASS atklāja, ka spēles pret Latvijas tenisistēm notiks Sibīrijas reģiona pilsētā Hantimansijskā.

Citos pāros tiksies Paragvaja un Spānija, Ukraina un Kanāda, kā arī Lielbritānija un Japāna.

Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā, kas februāri risinājās Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, Latvijas izlasi bez Ostapenko un Sevastovas pārstāvēja arī Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane. Šajās sacensībās Latvijas tenisistes pārspēja Serbijas, Turcijas, Polijas un Austrijas izlases.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas izkļuva 1993.gadā un jau tajā pašā gadā sacentās pasaules grupā starp 32 vienībām. Tad pirmajā kārtā Latvijas izlase ar Larisu Neilandi priekšgalā uzvarēja Beļģiju, bet otrajā ar 0-3 kapitulēja Nīderlandei.

1994.gadu Latvija jau sāka pasaules grupā, bet pirmajā kārtā piekāpās Austrālijai un pēc tam līdz šim allaž spēlējusi Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā, otrajā un divus gadus pat trešajā grupā.

Nākamgad abas pasaules grupas atkal tiks apvienotas, bet, lai tajā iekļūtu, Latvijas izlasei aprīlī jāpārvar «play-off» kārta.

Krievija otrajā pasaules kārtā ar 1-4 zaudēja Slovākijai, bet tai kārtējo reizi nepalīdzēja valsts vadošās tenisistes.

Krievija 2015. gadā spēlēja sacensību finālā, bet, ja tā zaudēs Latvijai, pirmoreiz kopš 1997.gada izkritīs no pasaules grupas. Krievija savā vēsturē Federāciju kausā uzvarējusi četras reizes, visus titulus iegūstot iepriekšējā desmitgadē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu