Serēna Viljamsa ar uzvaru atgriežas WTA tūrē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Titulētā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa pēc bērna laišanas pasaulē ceturtdien ar uzvaru atgriezās Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) tūrē, turklāt veiksmīgi to paveikusi arī baltkrieviete Viktorija Azarenka.

Pašlaik 36 gadus vecā Viljamsa Indianvelsas WTA «Premier» sērijas turnīra pirmās kārtas mačā droši ar 7-5, 6-3 uzvarēja WTA rangā 53. vietā esošo Zarinu Dijasu no Kazahstānas.

Amerikānietei šis bija pirmais mačs kādā no WTA turnīriem kopš uzvaras 2017.gada Austrālijas atklātajā čempionātā. Pēc tās viņa paņēma pārtraukumu no tenisa un pērn septembrī pasaulē laida meitu.

Ceturtdien kortā Viljamsa tika sagaidīta ar ovācijām, turklāt skatītāji bija piecēlušies kājās. Kopumā amerikāniete, kura karjeras laikā «Grand Slam» turnīros uzvarējusi 23 reizes, laukumā demonstrēja pārliecinošu sniegumu, bet nākamajā kārtā viņa tiksies ar turnīra 29. numuru Kiki Bertensu no Nīderlandes. Ja viņa uzvarēs arī šajā mačā, trešajā kārtā varētu pretī nākt viņas māsa Venusa Viljamsa.

Decembra beigās Abū Dabī Viljamsa aizvadīja paraugspēli ar Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko, kurā zaudēja, Šīs nedēļas sākumā viņa aizvadīja paraugspēli Ņujorkā, bet februārī - dubultspēli ASV komandā Federāciju kausa izcīņā.

Lai arī sākotnējais plāns paredzēja, ka Viljamsa varētu spēlēt jau Austrālijas atklātajā čempionātā, viņa savu atgriešanos kortā atlika uz vēlāku laiku.

Zīmīgi, ka Serēna kopā ar savu vecāko māsu Venusu savulaik 14 gadus boikotēja Indianvelsas turnīru 2001.gada finālspēles laikā piedzīvotās skatītāju negatīvās attieksmes dēļ, bet 2015.gadā viņa atgriezās.

Serēna Viljamsa par Indianvelsas turnīra čempioni kļuvusi 1999. un 2001.gadā.

Ceturtdien atgriešanos kortā piedzīvoja arī 2012. un 2016.gada Indianvelsas čempione un kādreizējā pasaules ranga līdere Viktorija Azarenka no Baltkrievijas, kura pirmās kārtas mačā ar 6-4, 6-2 uzvarēja britu tenisisti Heteri Vatsoni.

Pašlaik 28 gadus vecā Azarenka nebija spēlējusi kopš pērnā gada Vimbldonas čempionāta, bet pašlaik viņa cīnās par bērna aizbildniecību un joprojām nedrīkst atstāt Kalifornijas štatu.

Tikmēr Latvijas tenisistēm vienspēļu turnīrs vēl tikai priekšā. Pasaules ranga sestās vietas īpašniece Aļona Ostapenko piektdien otrajā kārtā sacentīsies pret šveicieti Belindu Benčiču, kura ir 68.pozīcijā, bet planētas 20.rakete Anastasija Sevastova sacentīsies pret 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni Moniku Pudžu no Puertoriko, kura rangā atrodas 83.vietā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu