Ostapenko: Atslēgas brīdis bija pirmais geims trešajā setā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Prestižā Indianvelsas WTA «Premier» sērijas turnīra otrās kārtas mačā starp Latvijas pirmo raketi sieviešu tenisā Aļonu Ostapenko un šveicieti Belindu Benčiču atslēgas brīdis bija trešā seta pirmais geims, uzskata Ostapenko.

Ar sesto numuru izliktā Ostapenko piektdien Indianvelsas turnīra otrās kārtas mačā ar 6-4, 3-6, 6-1 nepilnu divu stundu ilgā cīņā pieveica Benčiču, kura pasaules rangā atrodama 68.vietā.

«Centos cīnīties par uzvaru šajā mačā, jo sāku labi, bet otrajā setā Benčiča demonstrēja tiešām atzīstamu sniegumu. Domāju, atslēgas brīdis bija pirmais geims trešajā setā, kad es spēju lauzt viņas servi, lai gan sākumā atrados iedzinējos ar 0:40. Sajutu, kā atgriežas pārliecība, un spēju noslēgt cīņu sev par labu,» turnīra rīkotāji citē Ostapenko teikto.

Trešās kārtas sasniegšana pasaules sestajai raketei Ostapenko ļāvusi tikt pie 65 pasaules ranga punktiem, bet nākamajā kārtā viņas pretiniece būs Horvātijas tenisiste Petra Martiča, kura pasaules rangā ir 51.pozīcijā.

«Es pazīstu Benčiču jau no laikiem, kad mums bija 10-12 gadi. Viņa pasaules virsotni sasniedza nedaudz ātrāk par pārējiem mūsu vecumā. Šis bija labs mačs,» teica Ostapenko. «Kad spēlē pret kādu savā vecumā, ir lielāka motivācija uzvarēt, jo viena otru pazīstam jau ilgu laiku. Ir nedaudz lielāks spiediens, bet tā ir pozitīva lieta.»

Ostapenko WTA tūres ietvaros piektdien guva pirmo uzvaru kopš janvāra beigām un pārtrauca trīs zaudējumu sēriju. Šis pagaidām ir viņas lielākais panākums sezonā, jo viņa šogad tikai vienreiz spēja uzvarēt kādu tenisisti no ranga pirmā simtnieka - janvāra izskaņā Sanktpēterburgas WTA «Premier» sacensībās tika pārspēta 93.vietā esošā krieviete Vera Zvonarjova.

Sestdien dalību Indianavelsas turnīrā uzsāks arī Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova, kura turnīrā izlikta ar 21.numuru. Planētas 20.rakete sacentīsies pret 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni Moniku Pudžu no Puertoriko, kura rangā atrodas 83.vietā.

Sacensības Indianvelsā tiek sauktas arī par sezonas piekto «Grand Slam» turnīru, tam ilgstot pusotru nedēļu un pirmajām 32 sportistēm pirmo kārtu saņemot brīvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu