Ostapenko: Boksa treniņi ir ļoti noderīgi tenisam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko aizvadījusi vairākus boksa treniņus, kas viņai palīdz uzlabot fizisko sagatavotību tenisam, pirmdien preses konferencē pastāstīja sportiste, kura kopā ar Latvijas dāmu tenisa izlasi nedēļas nogalē Federāciju kausā («Fed Cup») spēkosies pret Krieviju.

Latvijas sieviešu tenisa izlase Ostapenko (WTA rangā 5.), Anastasija Sevastova (15.), Diāna Marcinkēviča (281.) un Daniela Vismane (786.) otrdien dosies uz Krievijas pilsētu Hantimansijsku, kur no 21. līdz 22. aprīlim notiks izslēgšanas spēles par iekļūšanu Federāciju kausa («Fed Cup») 2. pasaules grupā. Mači risināsies telpās uz māla seguma laukuma.

Krievijas izlase sastāvam pieteikusi Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 27.), Jekaterinu Makarovu (32.), Jeļenu Vesņinu (43.) un Natāliju Vihļancevu (82.). Savukārt mājinieku komandai nepalīdzēs valsts pirmā rakete Darja Kasatkina (14.), Svetlana Kuzņecova (28.) un slavenā Marija Šarapova (42.).

«Domāju, ka uz māla spēlēt man būs labi, it īpaši tādēļ, ka es pagājušajā sezonā uzvarēju «Roland Garros» [Francijas atklātajā čempionātā jeb «French Open»]. Protams, māls var būt dažāds, taču mums būs vēl laiks sagatavoties. Dosimies uz Hantimansijsku un centīsimies parādīt savu labāko sniegumu,» sacīja Ostapenko.

«Kā jau manā balsī var dzirdēt, diemžēl esmu saslimusi ar vīrusu. Cerams, ka viss būs kārtībā, pirms vēl sāksies mači,» piebilda Latvijas dāmu tenisa izlases līdere.
«Mēs spēlēsim Krievijā, protams, vairākums atbalstīs pretinieces. Tas nekas. Mums arī būs līdzi cilvēki no Latvijas, kas mūs atbalstīs. Cerams, ka komandas gars vienmēr būs pozitīvs, neatkarīgi no rezultāta. Cerēsim uz veiksmi un centīsimies atgriezties ar uzvaru,» sacīja Ostapenko.

Ostapenko ārpus tenisa treniņiem pēdējā laikā pievērsusies arī boksa nodarbībām, kas palīdz uzlabot fizisko izturību.

«Īstenībā gāja ļoti labi. Biju uz kādām 6 vai 7 nodarbībām. Man jau padodas sāna sitieni. Man šķiet, ka tas [boksa treniņi] ir ļoti noderīgi tenisam. Tas ir labs kardio [fiziskā izturība]. Man patīk bokss,» pastāstīja Ostapenko.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas izkļuva 1993.gadā un toreiz jau tajā pat gadā sacentās pasaules grupā starp 32 vienībām. Tad pirmajā kārtā Latvijas izlase ar Larisu Neilandi priekšgalā uzvarēja Beļģiju, bet otrajā ar 0-3 kapitulēja Nīderlandei.

1994.gadu Latvija jau sāka pasaules grupā, bet pirmajā kārtā piekāpās Austrālijai un pēc tam līdz šim allaž spēlēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā, otrajā un divus gadus pat trešajā grupā.

Nākamgad abas pasaules grupas atkal tiks apvienotas vienā, bet, lai tajā iekļūtu, Latvijas izlasei jāpārvar «play-off» kārta.

Krievija 2015.gadā spēlēja sacensību finālā, bet, ja tā zaudēs Latvijai, pirmoreiz kopš 1997.gada izkritīs no pasaules grupas. Krievija savā vēsturē Federāciju kausā uzvarējusi četras reizes, visus titulus iegūstot iepriekšējā desmitgadē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu