Latvijas tenisistes pēc 24 gadu pārtraukuma atgriežas «Fed Cup» pasaules grupā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova svētdien Hantimansijskā nodrošināja uzvaru pārspēlēs par ceļazīmi uz Federāciju kausa («Fed Cup») pasaules otro grupu, ar 3-1 uzveicot Krieviju.

Sākot ar nākamo gadu, abas pasaules grupas, visticamāk, tiks apvienotas vienā lielā grupā, kurā būs planētas 16 labākās komandas, tajā skaitā arī Latvija.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas izkļuva 1993.gadā un toreiz jau tajā pat gadā sacentās pasaules grupā starp 32 vienībām. Tad pirmajā kārtā Latvijas izlase ar Larisu Neilandi priekšgalā uzvarēja Beļģiju, bet otrajā ar 0-3 kapitulēja Nīderlandei.

1994.gadu Latvija jau uzsāka pasaules grupā, bet pirmajā kārtā piekāpās Austrālijai un pēc tam līdz šim allaž spēlēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā, otrajā un divus gadus pat trešajā grupā.

Svētdienas pirmajā vienspēlē Ostapenko ar rezultātu 7-5, 6-1 pārspēja Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu, savukārt otrajā vienspēlē Sevastova ar 6-2, 7-5 pieveica Jekaterinu Makarovu, nodrošinot Latvijas uzvaru ar 3-1.

Sevastova pirmajā setā spēlēja pārliecinoši, ceturtajā un astotajā geimā nobreikojot pretinieci. Otrā seta otrajā geimā Sevastova neizmantoja breikbumbu, turklāt pazaudēja daudz spēka, kā rezultātā zaudēja savu nākamo servi. Seta gaitā Latvijas tenisiste nonāca iedzinējos ar 2-4, taču septītajā geimā atspēlēja divas breikbumbas un atgriezās spēlē.

Desmitajā geimā, kurā Makarova servēja par uzvaru setā, Sevastova nobreikoja pretinieci un panāca izlīdzinājumu 5-5. Tāpat viņa lauza arī nākamo mājinieces servi un setā panāca 7-5, kas mačā un arī visā duelī atnesa Latvijai uzvaru.

Vēlāk dubultspēlē Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane ar 4-6, 2-6 piekāpās Vesņinai un Natālijai Vihļancevai, taču dueļa iznākumu tas neizšķīra.

1. vienspēle: Anastasija Sevastova (WTA 15.) - Anastasija Pavļučenkova (WTA 27.), rezultāts 3-6, 6-2, 4-6.

2. vienspēle: Aļona Ostapenko (WTA 5.) - Jekaterina Makarova (WTA 32.), rezultāts 7-5, 6-4

3. vienspēle: Aļona Ostapenko - Anastasija Pavļučenkova, rezultāts 7-5, 6-1

4. vienspēle: Anastasija Sevastova - Jekaterina Makarova, rezultāts 6-2, 7-5

dubultspēle: Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane - Jeļena Vesņina un Natālija Vihļanceva, rezultāts 4-6, 2-6.

Krievijas valstsvienībai šajā duelī nepalīdz valsts pirmā rakete Darja Kasatkina, kura rangā atrodas 14.vietā. Tāpat nav pieredzējušās Svetlanas Kuzņecovas un slavenās Marijas Šarapovas, kuras rangā ir attiecīgi 28. un 42.pozīcijā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu