Kvitova triumfē Prāgas WTA «International» turnīrā; Mertensa uzvar Rabātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Čehijas tenisiste Petra Kvitova sestdien triumfēja savā laukumā notikušajā Prāgas WTA «International» turnīrā.

(Papildināts virsraksts un viss teksts.)

Finālmačā planētas desmitā rakete Kvitova ar rezultātu 4-6, 6-2, 6-3 pārspēja rumānieti Mihaelu Buzarnesku, kura WTA rangā atrodama 37.pozīcijā.

Pašlaik 28 gadus vecajai Kvitovai šis ir trešais WTA tituls šajā sezonā - viņa šogad triumfējusi arī Sanktpēterburgas un Dohas WTA «Premier» turnīrā.

Kvitova izcīnīja savu 23. WTA titulu karjerā un trešo pēc atgriešanās kortā no aizpērn decembrī piedzīvotā incidenta, kad viņai dzīvoklī ar nazi uzbruka laupītājs, sagriežot un smagi satraumējot roku.

Tikmēr 29 gadus vecā Buzarnesku otro reizi karjerā un šajā gadā spēlēja WTA turnīra finālā. Janvārī viņa spēlēja arī Hobārtas WTA «International» titula mača.

Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova šajā turnīrā nepiedalījās, gatavojoties Madrides WTA «Premier» sacensībām. Tiesa, vienspēļu kvalifikācijā pirmajā kārtā apstājās Diāna Marcinkēviča, kura cieta zaudējumu arī dubultspēļu pirmajā mačā.

Savukārt par Rabātas WTA «International» sērijas tenisa turnīra čempioni sestdien tika kronēta beļģiete Elise Mertensa.

Ranga 19.vietas īpašniece Mertensa finālmačā ar rezultātu 6-2, 7-6 (7:4) pārspēja Austrālijas tenisisti Ajlu Tomļanoviču, kura WTA rangā ir 96.pozīcijā.

Arī 22 gadus vecajai Mertensai šis ir trešais tituls 2018.gadā, jo šosezon viņa triumfēja arī Hobārtas un Lugāno «International» turnīrā, pēdējo no trofejām izcīnot pirms nepilna mēneša. Viņa karjeras laikā izcīnījusi četrus WTA titulus.

Tikmēr 24 gadus vecā Tomļanoviča kāda WTA turnīra finālā spēlēja otro reizi karjerā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu