Ostapenko Madrides WTA «Premier» turnīra pirmajā kārtā zaudē Begu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien Madrides WTA «Premier» turnīra pirmajā kārtā kļūdām bagātā mačā ar rezultātu 3-6, 3-6 piekāpās Irinai Kamelijai Begu no Rumānijas. Zaudējot pirmajā kārtā, Ostapenko jāsamierinās ar desmit WTA vienspēļu ranga punktiem.

Ostapenko zaudēja savu pirmo servi un ceturtajā geimā neizmantoja divas breikbumbas, kā rezultātā nonāca iedzinējos ar 1-3. Piektajā geimā viņa pēc nonākšanas iedzinējos ar 0:40 atspēlēja trīs breikbumbas un nosargāja savu servi, bet devītajā geimā vēlreiz atzina pretinieces pārākumu, setā piekāpdamās ar 3-6.

Otrajā setā Ostapenko uzvarēja savu pirmo servi, bet nākamajās trijās tika nobreikota. Lai gan viņai pašai izdevās divreiz nobreikot rumānieti, tomēr setā nācās piekāpties ar 3-6 un izstāties jau turnīra pirmajā kārtā.

Planētas piektajai raketei Ostapenko, kura ar šādu pašu numuru bija izlikta turnīrā, un ranga 25.numuram Begu šī bija pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Pašlaik 27 gadus vecā Begu šosezon sasniegusi divus WTA «International» turnīru pusfinālus Šeņdžeņā un Stambulā, otrajā no tiem spēkojoties pagājušajā nedēļas nogalē. Savukārt pārējos turnīros viņai tika vienu reizi izdevās tikt tālāk par otro kārtu, pirms mēneša apstājoties Čārlstonas WTA «Premier» trešajā kārtā.

Begu karjeras laikā izcīnījusi četrus WTA vienspēļu titulus, pērn triumfējot savā dzimtajā Bukarestē. Nedaudz labāk viņai klājas dubultspēlēs, kur rumānietes kontā ir septiņi WTA tituli, tostarp viens izcīnīts šīs sezonas pirmajā turnīrā Šeņdžeņā.

Otrajā kārtā Begu tiksies ar slaveno krievieti Mariju Šarapovu, kura WTA rangā ir 53.vietā, vai vēl vienu rumānieti Mihaelu Buzarnesku, kura reitingā ir atrodama 37.pozīcijā.

Ostapenko turnīrā Madridē piedalījās arī aizpērn, kad pirmajā kārtā cieta zaudējumu krievietei Jeļinai Vesņinai. Tikmēr Begu Madrides turnīrā piedalījusies piecas reizes, 2015. un 2016.gadā aizkļūstot līdz ceturtdaļfinālam, bet pērn apstājoties trešajā kārtā.

Ostapenko šajā turnīrā piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās, kur startēs kopā ar beļģieti Kirstenu Flipkensu.

Šajā turnīrā startēs arī Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova, kura pirmajā kārtā tiksies ar slovākieti Annu Karolīnu Šmiedlovu.

Turnīrs Madridē norisinās uz māla seguma un tajā ar pirmo numuru izlikta planētas pirmā rakete Simona Halepa.

Madridē norisinās šogad trešais «Premier Mandatory» sērijas turnīrs, kas ir otrs augstākais līmenis pēc «Grand Slam» sacensībām.

Aizvadītajā nedēļās nogalē Ostapenko apstājās Štutgartes WTA «Premier» sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, kamēr Sevastova šajās sacensībās nestartēja, jo bija saķērusi vēdera vīrusu. Pirms tam, aizpagājušajā nedēļas nogalē, abas tenisistes nodrošināja Latvijai uzvaru pret Krieviju pārspēlē par vietu Federāciju kausa otrajā pasaules grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu