Sevastova grūtā cīņā sasniedz Madrides WTA «Premier» turnīra otro kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova svētdien Madrides WTA «Premier» turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 4-6, 6-3 uzvarēja slovākieti Annu Karolīnu Šmiedlovu.

Par Madrides turnīra otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 65 WTA ranga punktus, bet nākamajā mačā viņa tiksies ar nīderlandieti Kiki Bertensu, kura ir planētas 20.rakete.

Pirmo setu abas tenisistes aizvadīja ļoti līdzīgā cīņā. Jau pirmajā geimā Sevastova tika pie breika, bet Šmiedlova gan to ļoti pārliecinoši atspēlēja, ļaujot pretiniecei uzvarēt tikai vienā izspēlē. Nākamajā geimā Latvijas tenisiste neizmantoja vienu breikbumbu, slovākietei to atspēlējot, bet vēlreiz viņa breiku ieguva piektajā geimā, pēcāk ar grūtībām panākot 4-2, lai gan Šmiedlova tika pie vienas breikbumbas.

Latvijas tenisiste līdz ar to bija ceļā pretī uzvarai pirmajā setā, ko arī izcīnīja, devītajā geimā vēlreiz nobreikojot pretinieci un uzvarot setā ar 6-3.

Arī otrais sets iesākās līdzīgā cīņā, bet piektajā geimā Šmiedlova otro reizi šajā mačā lauza Sevastovas servi un pēcāk ieguva divu geimu pārsvaru. Latvijas tenisistei kritisks brīdis pienāca astotajā geimā, kad slovākiete ieguva vienu breikbumbu, kas vienlaikus bija arī setbumba. Sevastova gan to atspēlēja, bet pēc tam atņemt pretiniecei servi nespēja, piedzīvojot neveiksmi setā ar 4-6.

Trešajā setā starp abām tenisistēm turpinājās līdzvērtīga spēkošanās, bet ļoti ilgā piektajā geimā Sevastova neļāva pretiniecei izmantot vienu breikbumbu. Viņa pati Šmiedlovas servi sekmīgi lauza svarīgajā astotajā geimā, kas ļāva panākt 5-3 un servēt par uzvaru šajā cīņā. Tas arī veiksmīgi izdevās, Sevastovai gūstot uzvaru šajā cīņā.

Planētas 16.rakete Sevastova šajā turnīrā izlikta ar 15.numuru. Tikmēr Šmiedlova WTA rangā atrodama 86.vietā un pamatsacensībās iekļuva, pārvarot kvalifikācijas divas kārtas, kurās tika pārspētas divas dubultspēļu speciālistes Betānija Mateka-Sendsa no ASV un Gabriela Dabrovski no Kanādas.

Sevastova un Šmiedlova karjeras laikā pirms svētdienas mača bija spēkojušās divas reizes, abos dueļos uzvarot liepājniecei. Pirmo reizi viņas spēkojās 2012.gada pēdējās dienās, Latvijas tenisistei ar 6-4, 6-1 uzvarot Oklendā notiekošā WTA turnīra kvalifikācijas cīņā. Šī Sevastovai bija viena no pēdējām uzvarām, pirms viņa pāris mēnešus vēlāk noslēdza karjeru. Savukārt otro reizi viņas spēkojās 2016.gada ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā, Sevastovai uzvarot ar 6-3, 6-3.

Pašlaik 23 gadus vecā Šmiedlova karjeras laikā izcīnījusi trīs WTA titulus, no kuriem divi pirmie tika gūti 2015.gadā, bet pēdējais - aprīļa vidū Bogotas WTA «International» sacensībās.

Sevastova pērn, pirmo reizi spēlējot Madrides turnīrā, aizkļuva līdz pusfinālam, kurā zaudēja rumānietei Simonai Halepai. Par iekļūšanu pusfinālā viņa nopelnīja 390 WTA ranga punktus, kurus neizstāvot, Latvijas otrā rakete var zaudēt vietu ranga pirmajā divdesmitniekā.

Savukārt Šmiedlova šajā turnīrā iepriekš spēlēja tikai 2016.gadā, kad pirmajā kārtā zaudēja Garvinjei Mugursai.

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien Madrides WTA «Premier» turnīra pirmajā kārtā kļūdām bagātā mačā ar rezultātu 3-6, 3-6 piekāpās Irinai Kamelijai Begu no Rumānijas. Zaudējot pirmajā kārtā, Ostapenko jāsamierinās ar desmit WTA vienspēļu ranga punktiem.

Ostapenko šajā turnīrā piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās, kur startēs kopā ar beļģieti Kirstenu Flipkensu.

Turnīrs Madridē norisinās uz māla seguma un tajā ar pirmo numuru izlikta planētas pirmā rakete Halepa.

Madridē norisinās šogad trešais «Premier Mandatory» sērijas turnīrs, kas ir otrs augstākais līmenis pēc «Grand Slam» sacensībām.

Aizvadītajā nedēļās nogalē Ostapenko apstājās Štutgartes WTA «Premier» sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, kamēr Sevastova šajās sacensībās nestartēja, jo bija saķērusi vēdera vīrusu. Pirms tam, aizpagājušajā nedēļas nogalē, abas tenisistes nodrošināja Latvijai uzvaru pret Krieviju pārspēlē par vietu Federāciju kausa otrajā pasaules grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu