Sevastova piedzīvo smagu zaudējumu Madrides turnīra otrajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova pirmdien Madrides WTA «Premier» sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar 1-6, 4-6 pārliecinoši zaudēja nīderlandietei Kiki Bertensai.

Līdz ar to Sevastova šo turnīru noslēdza ar 65 WTA ranga punktiem. Līdz ar to viņa nav aizstāvējusi pērn nopelnītos 390 punktus, ko sportiste ieguva par Madrides turnīra pusfināla sasniegšanu, tāpēc tas viņai var maksāt vietu ranga pirmajā divdesmitniekā.

Zīmīgi, ka Bertensa tādējādi revanšējusies Sevastovai par zaudējumu pagājušā gada Madrides turnīra ceturtdaļfinālā.

Abas tenisistes neaizvadīja to skatāmāko maču, bet jau pirmajā geimā Sevastova neizmantoja vienu breikbumbu. Tā vietā Bertensa pēc tam lauza viņas servi. Lai arī Latvijas pārstāve trešajā geimā atbildēja ar to pašu, nīderlandiete uzreiz pēc tam ieguva vēl vienu breiku, ko nostiprināja sestajā geimā, vēl vienu reizi tiekot galā ar sāncenses servi.

Septītajā geimā, kad Bertensa servēja par uzvaru pirmajā setā, Sevastova neizmantoja vēl vienu breikbumbu, setā ciešot neveiksmi ar 1-6.

Otro setu abas spēlētājas iesāka līdzvērtīgi, Sevastovai ceturtajā geimā neizmantojot divas breikbumbas. Tiesa, pēc tam iniciatīva pārgāja Bertensas pusē, kura divas reizes pēc kārtas pretinieci nobreikoja un panāca 5-2. Līdz ar to Nīderlandes tenisiste varēja servēt par uzvaru šajā spēlē, taču Sevastova tik viegli nepadevās, jo pārliecinoši lauza pretinieces servi.

Sekojošajā geimā Sevastova ar grūtībām nosargāja savu servi, Bertensai tiekot pie vienas breikbumbas, bet pēc tam Nīderlandes tenisiste ar otro piegājienu izservēja maču, otrajā setā triumfējot ar 6-4.

Planētas 16.rakete Sevastova šajā turnīrā bija izlikta ar 15.numuru, kamēr Bertensa pasaules rangā atrodama 20.vietā.

Abas tenisistes Madrides turnīru sāka svētdien, kad Sevastova grūtā trīs setu cīņā ar 6-3, 4-6, 6-3 uzvarēja slovākieti Annu Karolīnu Šmiedlovu, kura pasaules rangā atrodama vien 86.vietā.

Tikmēr Bertensa pirmajā kārtā ar 6-4, 6-4 uzveica Mariju Sakari no Grieķijas, kura pasaules rangā atrodas 42.vietā.

Sevastova un Bertensa savā starpā iepriekš bija spēkojušās vienu reizi. Zīmīgi, ka tas notika tieši pirms gada Madrides turnīra ceturtdaļfinālā, Latvijas pārstāvei svinot uzvaru ar 6-3, 6-3.

Nākamajā kārtā Bertensa tiksies ar sacensību otro numuru Karolīnu Vozņacki vai pasaules 18.raketi Ešliju Bārtiju no Austrālijas.

Pašlaik 26 gadus vecā Bertensa pirms diviem gadiem Francijas atklātajā čempionātā aizkļuva līdz pusfinālam, taču kopumā viņa augstākā kaluma «Grand Slam» turnīros nav izcēlusies ar augstvērtīgiem sasniegumiem, netiekot tālāk par trešo kārtu. Viņas karjeras rekords pasaules rangā ir 18.vieta, kas tika sasniegta pērn maija beigās, bet kopumā viņa spējusi iegūt piecus WTA titulus, no kuriem trīs ir bijuši pēdējā gada laikā.

Vēl aprīļa sākumā Bertensa triumfēja WTA turnīrā Čārlstonā, iegūstot savu pirmo «Premier» raudzes trofeju karjerā. Šosezon Bertensa 20 spēlēs izcīnījusi 12 uzvaras, no kurām sešas gan bija Čārlstonā.

Nedaudz sekmīgāk Bertensai klājies dubultspēlēs, kur karjeras laikā viņa izcīnījusi desmit WTA titulus, turklāt sasniegusi arī ceturtdaļfinālus Austrālijas un Francijas atklātajos čempionātos. Dubultspēļu rangā viņa pašlaik atrodama 17.vietā.

Sevastova pērn, pirmo reizi spēlējot Madrides turnīrā, aizkļuva līdz pusfinālam, kurā zaudēja rumānietei Simonai Halepai.

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien Madrides WTA «Premier» turnīra pirmajā kārtā kļūdām bagātā mačā ar rezultātu 3-6, 3-6 piekāpās Irinai Kamelijai Begu no Rumānijas. Zaudējot pirmajā kārtā, Ostapenko jāsamierinās ar desmit WTA vienspēļu ranga punktiem.

Ostapenko kopā ar beļģieti Kirstenu Flipkensu šajā turnīrā bija iecerēts piedalīties arī dubultspēļu sacensībās, tomēr viņas atteicās no dalības turnīrā.

Turnīrs Madridē norisinās uz māla seguma un tajā ar pirmo numuru izlikta planētas pirmā rakete Halepa.

Madridē norisinās šogad trešais «Premier Mandatory» sērijas turnīrs, kas ir otrs augstākais līmenis pēc «Grand Slam» sacensībām.

Aizvadītajā nedēļās nogalē Ostapenko apstājās Štutgartes WTA «Premier» sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, kamēr Sevastova šajās sacensībās nestartēja, jo bija saķērusi vēdera vīrusu. Pirms tam, aizpagājušajā nedēļas nogalē, abas tenisistes nodrošināja Latvijai uzvaru pret Krieviju pārspēlē par vietu Federāciju kausa otrajā pasaules grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu