Ostapenko pirmo reizi karjerā spēlēs pret titulēto Šarapovu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA/TVNET kolāža

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko prestižā Romas WTA «Premier» vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā pirmo reizi karjerā tiksies ar titulēto Krievijas tenisisti Mariju Šarapovu. Abas sportistes aizvadīs pēc skaita otro maču uz centrālā laukuma, tam sākoties piektdien ne ātrāk par plkst. 15.30 pēc Latvijas laika.

Ostapenko pasaules rangā atrodama sestajā vietā, bet šajā turnīrā viņa izlikta ar piekto numuru. Tikmēr Šarapova ir planētas 40.rakete.

Romas turnīrā pirmā kārta Ostapenko bija brīva, bet otrajā Latvijas tenisiste ar rezultātu 6-2, 7-5 pārspēja ķīnieti Šuai Džanu, kura WTA rangā atrodama 27.vietā, kamēr ceturtdien viņa trešās kārtas jeb astotdaļfināla mačā ar rezultātu 2-6, 6-3, 6-4 pārspēja Lielbritānijas tenisisti Džoannu Kontu.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Ostapenko nopelnījusi 190 WTA ranga punktus un 58 313 eiro naudas balvu.

Šarapova pirmajā kārtā ar 7-5, 3-6, 6-2 apspēlēja austrālieti Ešliju Bārtiju, kura WTA rangā ir 18.vietā, bet otrajā mačā ar 3-6, 6-4, 6-2 uzvarēja slovākieti Dominiku Cibulkovu, kura pasaules reitingā ir 34.pozīcijā. Savukārt astotdaļfinālā krieviete ar 6-3, 6-4 apspēlēja Austrālijas tenisisti Darju Gavrilovu.

Ostapenko un Šarapovas dueļa uzvarētāja pusfinālā tiksies pasaules pirmo raketi Simonu Halepu no Rumānijas vai ar francūzieti Karolīnu Garsiju.

Ostapenko un Šarapova līdz savstarpējai cīņai gandrīz nonāca maija sākumā notikušajā Madrides WTA «Premier» turnīrā, kad Latvijas tenisistei bija nepieciešama uzvara pirmajā kārtā pār Irinu Kameliju Begu, tomēr Latvijas sportiste piedzīvoja neveiksmi. Līdz ar to otrajā kārtā pret Šarapovu spēkojās Begu.

Pašlaik 31 gadu vecā Šarapova karjeras laikā izcīnījusi 36 WTA titulus, kā arī piecreiz triumfējusi «Grand Slam» turnīros. Viņa ir 2006.gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāja, kā arī divas reizes triumfējusi Francijas atklātajā čempionātā, bet pa reizei ieguvusi arī Austrālijas atklātā čempionāta un Vimbldonas čempionāta uzvarētājas titulus.

Pērn krieviete izcieta 15 mēnešu diskvalifikāciju par aizliegtās vielas meldonija lietošanu.

Šīs sezonas ievadā viņa sasniedza Šeņdžeņas WTA «International» pusfinālu, bet vēlāk nākamais labākais sasniegums Šarapovai bija Madrides WTA «Premier» sacensību ceturtdaļfināls.

Ostapenko šajā sezonā pagaidām nav tikusi pie tituliem, lai gan martā aizkļuva līdz Maiami WTA «Premier» turnīra finālam, kā arī šosezon sasniegusi ceturtdaļfinālus turnīros Sanktpēterburgā, Štutgartē un tagad arī Romā.

Maija beigās Ostapenko gaida ļoti atbildīgs turnīrs - Francijas atklātais čempionāts, kurā viņa pērn uzvarēja. Ja viņa nespēs pietuvoties iepriekšējā gadā sasniegtajam, Latvijas sportisti gaida ievērojams kritums WTA rangā.

Šarapova šosezon WTA tūrē 14 spēlēs guvusi astoņas uzvaras un cietusi sešus zaudējumus, kamēr Ostapenko bilance ir 22 mači un 12 uzvaras.

Ostapenko piedalās arī Romas WTA «Premier» sērijas turnīra dubultspēļu turnīrā, kur kopā ar savu pārinieci Soranu Kirstju no Rumānijas pirmajā kārtā ar 7-6 (7:4), 6-3 uzvarēja citu Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu un ukrainieti Magdalēnu Ribārikovu, bet ceturtdien ar 6-3, 6-3 pārspēja krievieti Svetlanu Kuzņecovu un Karolīnu Plīškovu no Čehijas.

Nākamajā kārtā, kas būs ceturtdaļfināls, Ostapenko/Kirstja tiksies ar sacensību trešo numuru, ungārieti Tīmeu Babošu un Kristīnu Mladenoviču no Francijas, kuras janvārī kopā triumfēja Austrālijas atklātā čempionāta dubultspēlēs.

Ceturtdien vienspēļu astotdaļfinālā zaudējumu cieta Sevastova, kura ar 2-6, 7-5, 3-6 piekāpās pasaules otrajai raketei Karolīnai Vozņacki no Dānijas.

Turnīrs Romā notiek uz māla seguma, un ar pirmo numuru tajā izlikta planētas pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas. Pēc tam notiks divi turnīri Nirnbergā un Strasbūrā, kam sekos Francijas atklātais čempionāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu