Ostapenko trīs stundas ilgā cīņā piekāpjas titulētajai Šarapovai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Aļona Ostapenko piektdien ļoti grūtā cīņā Itālijā notiekošajā Romas WTA «Premier» vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-6 (8:6), 4-6, 5-7 piekāpās titulētajai Krievijas tenisistei Marijai Šarapovai.

Spēles ievadā Ostapenko pie savas serves nonāca vadībā ar 40:0, taču pirmo geimu uzvarēja vien pēc 17 izspēlēm, kurās atspēlēja vien breikbumbu. Turpinājumā viņa lauza pretinieces servi, bet trešajā geimā ar «tīru» uzvaru panāca jau 3-0. Nākamajā geimā Šarapova atspēlēja divas breikbumbas un guva pirmo punktu mačā, bet astotajā geimā lauza spēles gaitu, vispirms atspēlēdama divas setbumbas un vēlāk ar «tīru» breiku panākdama jau 4-5.

Desmitajā geimā Ostapenko bija iespēja pieliktu punktu setam, taču nervozitātes dēļ tika zaudētas divas setbumbas, kas Krievijas tenisistei ļāva panākt neizšķirtu. Arī savu nākamo servi Ostapenko zaudēja, līdz ar to Šarapova ieguva iespēju servēt par uzvaru mačā, taču savu izdevību neizmantoja, Ostapenko panākot taibreiku. Arī tajā bija gana līdzīga spēkošanās, Ostapenko atspēlējot vienu setbumbu un gūstot virsroku ar 8:6.

Otrā seta ievadā tenisistes apmainījās ar breikiem. Sestajā geimā pēc «tīri» zaudētas serves Ostapenko nonāca iedzinējos ar 2-4, taču atbildēja ar nobreikotu pretinieces servi, kas ļāva panākt līdzsvaru spēlē. Devītajā geimā Ostapenko neizmantoja breikbumbu, turklāt nākamajā zaudēja savu servi, kā rezultātā setā piekāpās ar 4-6.

Arī trešajā setā lūzums tika panākts sestajā geimā, kurā Šarapova nobreikoja Ostapenko un turpinājumā panāca jau 5-2. Tiesa, savu servi Ostapenko realizēja «tīri» un vienu punktu atguva. Spītējot sāpošajam ceļgalam, Ostapenko devītajā geimā nobreikoja pretinieci un nākamajā atspēlēja divas mačbumbas, panākdamas neizšķirtu. Turpinājumā Šarapova tikai ar grūtībām nosargāja savu servi, taču nākamajā nobreikoja Ostapenko, panākdama 7-5 un iekļūdama pusfinālā.

Ostapenko pasaules rangā atrodama sestajā vietā, bet šajā turnīrā viņa bija izlikta ar piekto numuru. Tikmēr Šarapova ir planētas 40.rakete. Viņām šī bija pirmā savstarpējā tikšanās.

Šarapova pusfinālā tiksies pasaules pirmo raketi Simonu Halepu no Rumānijas vai ar francūzieti Karolīnu Garsiju, kuras savu maču aizvadīs vēlāk.

Savukārt Ostapenko par ceturtdaļfināla sasniegšanu nopelnījusi 190 reitinga punktus un 58 313 eiro naudas balvu.

Pašlaik 31 gadu vecā Šarapova karjeras laikā izcīnījusi 36 WTA titulus, kā arī piecreiz triumfējusi «Grand Slam» turnīros. Viņa ir 2006.gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāja, kā arī divas reizes triumfējusi Francijas atklātajā čempionātā, bet pa reizei ieguvusi arī Austrālijas atklātā čempionāta un Vimbldonas čempionāta uzvarētājas titulus.

Pērn krieviete izcieta 15 mēnešu diskvalifikāciju par aizliegtās vielas meldonija lietošanu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu