Gulbis: Bordo turnīrā atguvu pārliecību. Varbūt atkal spēšu parādīt labu tenisu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš otrdien pārvarēja «Grand Slam» sērijas turnīra «French Open» kvalifikācijas sacensību pirmo kārtu, paudis cerību atkal veiksmīgi spēlēt tenisa elitē.

Gulbis otrdien ar rezultātu 7-5, 6-4 pieveica Francijas tenisa veterānu Stefanu Robēru. Latvijas tenisists pasaules rangā šobrīd ieņem 162. vietu, kamēr 38 gadus vecais Robērs ir astoņas pozīcijas zemāk.

«Es sāku labi spēlēt pirmā seta beigās un tā turpināju arī otrā seta sākumā. Neesamu apmierināts ar to, ka ļāvu pretiniekam atspēlēties,»

turnīra organizatori citē Gulbi, kurš pirmajā setā uzvarēja atspēlējoties no 3-5, bet otrajā setā pēc 4-0 vadības ļāva pretiniekam pietuvoties līdz 4-3.

Par otrās kvalifikācijas kārtas sasniegšanu Gulbis nopelnījis 8 ATP ranga punktus un 11 000 eiro prēmiju. Lai sasniegtu «French Open» pamatsacensības Gulbim būs jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas.

«Es biju uztraucies, vai varbūt arī pārāk sapriecājies. Es gribu spēlēt pamatturnīrā. Vai varu tajā iekļūt? Mmm... Pagājušajā nedēļā ieguvu pārliecību Bordo turnīrā, kur sasniedzu pusfinālu. Tāpēc varbūt atkal spēšu parādīt labu tenisu elitē,» sacīja Gulbis.

ATP sacensībās pašlaik 29 gadus vecais Gulbis pamatturnīrā nav uzvarējis kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta.

Savukārt pirms četriem gadiem Gulbis aizkļuva līdz «French Open» pusfinālam, sasniedzot savas karjeras lielāko panākumu un iekļūstot pasaules ranga pirmajā desmitniekā, tomēr pēc tam sekoja lejupslīde, kas lielā mērā saistīta ar traumām.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz pasaules ranga 589. pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu. Tenisists cīnījās ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Šā gada «French Open» dāmu pamatturnīram automātiski kvalificējušās abas labākās Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova. Iepriekšējā gada čempionei Ostapenko šogad jāaizstāv 2000 punkti.

Francijas atklātā tenisa čempionāta pamatturnīrs Parīzē risināsies no 27. maija līdz 10. jūnijam.

Sezonas otrā «Grand Slam» turnīra prēmiju fonds sasniedzis teju 40 miljonus eiro. Tas būs līdz šim šo sacensību lielākais balvu fonds. Pirms gada sportistiem prēmijās tika izmaksāti tieši 36 miljoni eiro, bet 2018. gadā prēmiju fonds sasniedzis 39,2 miljonus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu