Ostapenko nejūt satraukumu pirms «French Open»: Vēlos izbaudīt katru maču

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Jau šo svētdien Parīzē sāksies Francijas atklātā tenisa čempionāta («French Open») pamatturnīrs. Pagājušajā gadā sensacionālo uzvaru izcīnījusī Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko nejūt satraukumu un vēlas vienkārši izbaudīt katru maču, sportiste atzīst intervijā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) mājaslapā.

Ostapenko pērn šokēja pasauli, kļūstot par «French Open» čempioni. Latvijas tenisiste tobrīd pasaules rangā ieņēma 47. vietu. Turnīra finālā viņa pārspēja rumānieti Simonu Halepu, kura tobrīd reitingā ierindojās 4. pozīcijā, taču patlaban ir pasaules pirmā rakete.

«Nejūtu papildu satraukumu pirms atgriešanās Parīzē. Šo gadu sāku kā Top 10 spēlētāja, tas radīja lielu spiedienu. Pēc fināla sasniegšanas Maiami turnīrā un vairākām uzvarām uz māla seguma, tagad es jūtos daudz pārliecinātāka,» teica Latvijas tenisiste.

«Ierodoties Parīzē, vienkārši izbaudīšu faktu, ka esmu uzvarējusi «Grand Slam» turnīrā jau tik agrā vecumā,» sacīja Ostapenko, kura 8. jūnijā svinēs 21. dzimšanas dienu.

«Vēlos izbaudīt katru maču un savu tenisistes karjeru,» uzsvēra Latvijas tenisiste, kura patlaban pasaules rangā ieņem rekordaugsto 5. vietu.

«Rīgā manā vārdā ir nosaukts tenisa klubs. Tur televizorā nepārtraukti rāda finālmaču. Katru reizi, kad dodos turp trenēties, ekrānā redzamais man atgādina par uzvaru «French Open»,» pastāstīja Ostapenko.

Tikmēr viņai labākās atmiņas no pērnā gada finālspēles pret Halepu ir līdzjutēju atbalsts.

«Ieejot pirms spēles stadionā, redzēju visu savu ģimeni, daudz draugu. Speciāli uz finālspēli bija ieradušies kādi 50 cilvēki no Latvijas. Tas bija satriecoši. Tāpat nekad neaizmirsīšu, kas notika mačbumbas izspēlē, kad trāpīju sitienu pa līniju un pēc tam nosviedu savu raketi. Biju tik laimīga par uzvaru. Vēl viens nozīmīgs brīdis bija trofejas saņemšana, jo mans sapnis vienmēr bijis uzvarēt «Grand Slam» turnīrā. Biju pārliecināta, ka uzvarēšu kādā no šiem turnīriem, tomēr necerēju, ka tas notiks jau tik ātri,» atzina Ostapenko.

«Tagad visas meitenes grib mani uzvarēt. Viņām, spēlējot pret mani, ir lielāka motivācija, jo īpaši tām, kuras ir manā vecumā. Tāpat ārpus korta tiek pievērsta lielāka uzmanība un ir vairāk pienākumu, jāsniedz vairāk interviju, jāpiedalās citos pasākumos. Tomēr man tas patīk un es to izbaudu, jo tā ir daļā no tenisa,» atzina Ostapenko.

Tāpat tenisiste intervijā atklāja, ka viņa aizvadījusi jau septiņas boksa nodarbības, jo tās nāk par labu fiziskajai [sirds] izturībai.

«Boksu izmēģinājumu pirms pāris mēnešiem. Patiesībā, tas ir ļoti labs kardio treniņš un ļoti noderīgs tenisistiem. Biju dzirdējusi, ka arī citi tenisisti izmanto boksu savās fiziskās sagatavošanās programmās. Es šos treniņus aizvadu kopā ar treneri, velkot cimdus un izdarot sitienus pa aizsargiem. Nav tā, ka es ringā ar kādu sparingotu,» norādīja tenisiste.

Jāpiebilst, ka Ostapenko ir pazīstama ar Latvijas labāko bokseri Mairi Briedi, jo apmeklēja viņa pēdējo cīņu, kā arī bokseris viņai ir sniedzis padomus par boksa niansēm. Savukārt šī gada Indianvelsas WTA «Premier» turnīrā Latvijas tenisa zvaigzne satika arī leģendāro smagsvaru Maiku Taisonu.

Šā gada «French Open» dāmu pamatturnīram automātiski kvalificējušās abas labākās Latvijas tenisistes - Ostapenko un Anastasija Sevastova. Iepriekšējā gada čempionei Ostapenko šogad jāaizstāv 2000 reitinga punkti.

Francijas atklātā tenisa čempionāta pamatturnīrs Parīzē risināsies no 27. maija līdz 10. jūnijam.

Sezonas otrā «Grand Slam» turnīra prēmiju fonds sasniedzis teju 40 miljonus eiro. Tas būs līdz šim šo sacensību lielākais balvu fonds. Pirms gada sportistiem prēmijās tika izmaksāti tieši 36 miljoni eiro, bet 2018. gadā prēmiju fonds sasniedzis 39,2 miljonus.

Jau vēstīts, ka Latvijas vīru vadošais tenisists Ernests Gulbis pārvarējis «French Open» kvalifikācijas pirmo kārtu. Ceturtdien viņam paredzēta otrās kārtas spēle. Lai iekļūtu pamatturnīrā, nepieciešams pārvarēt trīs kvalifikācijas kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu