Gulbis sasniedz sev veiksmīgā «French Open» pamatturnīru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RolandGarros/Facebook

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis piektdien Parīzē sasniedza Francijas atklātā tenisa čempionāta pamatturnīru, kurā viņš spēlēs jau 12. reizi pēc kārtas.

(Papildināts viss teksts.)

Pasaules ranga 162.pozīcijā esošais latvietis kvalifikācijas izšķirošajā - trešajā - kārtā ar 4-6, 6-4, 6-2 uzvarēja itāli Alesandro Džanesi, kurš ATP rangā ir 198.vietā.

Gulbis «French Open» debitēja 2007.gadā, kopš tā laika ikreiz spēlējot pamatsacensībās.

Par pamatturnīra sasniegšanu latvietis nopelnīja 25 ATP ranga punktus un 21 000 eiro.

Piektdien aizvadītā spēle bija ļoti sīva, Gulbis bija kā savos ziedu laikos, diskutējot gan ar spēles galveno tiesnesi, gan paužot neapmierinātību par līdzjutējiem, tajā pašā laikā rādot ļoti baudāmu tenisu.

Pirmais sets latvietim gan neizdevās, jo sestajā geimā viņš ar ceturto iespēju ļāva Džanesi tikt pie breika. Itālis pēc tam panāca 5-2, tomēr Gulbis nepadevās un devītajā geimā breiku atspēlēja. Tiesa, ar to pašu uzreiz atbildēja arī pretinieks, kurš ar ceturto setbumbu panāca pārsvaru mačā.

Otrajā setā izšķirošais bija piektais geims, kurā Gulbis lauza pretinieka servi, pēc tam panākot 4-2 savā labā, turpinājumā pārsvaru nosargājot, lai arī nācās atspēlēt divas Džanesi breika iespējas. Savukārt izšķirošajā setā iniciatīva jau bija Gulbja pusē, kurš trešajā geimā itāļa servē pretinieku atstāja «sausā», pēc tam panākot 3-1. Vēl vienu reizi Džanesi servi latvietis «salauza» septītajā geimā, beigās divu stundu mačā svinot skaistu uzvaru.

Gulbis ar Džanesi pērn tikās ASV atklātā čempionātā pirmajā kārtā, Latvijas tenisistam izcīnot uzvaru ar rezultātu 6-4, 6-7 (3:7), 6-2, 7-5. Latvijas tenisistam tā ir līdz šim pēdējā uzvara ATP sacensību pamatturnīros.

Gulbja pretinieks pirmajā pamatturnīra kārtā kļuva zināms vēlāk piektdien, kad notika papildus izloze, latvietim tiekot ielozētam pie Luksemburgas pārstāvja Žila Millera, kurš rangā ir 34.vietā, bet turnīrā izlikts ar 29.numuru.

Ar Milleru līdz šim Gulbis spēlējis reizi, 2011.gada ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā zaudējot. Jāpiebilst, ka Luksemburgas tenisists Parīzē ieradies ar trīs zaudējumu sēriju.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā Gulbis ar rezultātu 7-5, 6-4 uzvarēja planētas 170.raketi Stefanu Robēru no Francijas, bet otrajā kārtā trīs setu mačā ar 6-3, 6-7 (7:9), 6-1 pārspēja Itālijas tenisistu Stefāno Travalju, kurš rangā ir 145.vietā.

Pirms četriem gadiem Gulbis aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam, sasniedzot savas karjeras lielāko panākumu un iekļūstot pasaules ranga pirmajā desmitniekā, tomēr pēc tam sekoja lejupslīde, kas lielā mērā saistīta ar traumām.

Vēl šā gada sākumā 29 gadus vecais Gulbis izkrita no pasaules ranga labāko divsimtnieka, tomēr pēcāk tajā atgriezās.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz pasaules ranga 589.pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu. Tenisists cīnījās ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Pērn par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju dāmu vienspēlēs sensacionāli kļuva Aļona Ostapenko, kurai šogad jāaizstāv tituls. Viņa pirmajā kārtā tiksies ar ukrainieti Katerinu Kozlovu, kura rangā ir 66.vietā, kamēr vēl viena Latvijas tenisa zvaigzne Anastasija Sevastova savu pretinieci uzzinās piektdien, kad noslēgsies kvalifikācijas sacensības dāmām.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu