Ostapenko nedomā par dzīvi citviet: Es patiešām mīlu Rīgu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko nedomā par dzīvesvietas maiņu, kā to ir darījuši citi pasaules elites sportisti, pārceļoties uz siltākām zemēm vai arī valstīm, kurās ir izdevīgāka nodokļu sistēma.

Ostapenko pērn sensacionāli kļuva par «French Open» čempioni, tobrīd pasaules rangā ieņemot 47. vietu. Turnīra finālā viņa pārspēja rumānieti Simonu Halepu, kura tobrīd reitingā ierindojās 4. pozīcijā, taču patlaban ir pasaules pirmā rakete.

«Varbūt esmu to [finālmaču] skatījusies piecas reizes. Katru reizi, kad skatos atkārtojumā finālu, pie sevis nodomāju - cik patiešām labi es spēlēju,» intervijā «Independent» pastāstīja Ostapenko.

«Ar katru maču es spēlēju arvien labāk un labāk. Pateicoties tam, palielinājās arī mana pārliecība un ticība saviem spēkiem, īpaši finālā,» atzina Latvijas tenisiste.

Ostapenko, kurai jūnijā būs 21. dzimšanas diena, joprojām dzīvo kopā ar vecākiem Rīgā. Viņas labākā draudzene ir bijusī klasesbiedrene.

«Nekas nav mainījies, pat nedaudz, kopš esmu kļuvusi slavenāka savā valstī. Es uzskatu, ka vecie draugi, kuri ir bijuši kopā ar tevi grūtajos brīžos, ir tavi patiesie draugi,» atzina Ostapenko.

Ostapenko atzina, ka viņas atpazīstamība sabiedrībā ir jūtami palielinājusies. «Protams, to var just. Īpaši pēc uzvaras «French Open» un kopš kļuvu par Top 10 tenisisti. Bieži, kad esmu izgājusi pastaigā, cilvēki mani atpazīst un prasa nofotografēties.»

Kā raksta «Independent», Ostapenko neesot apsvērusi pārcelties uz Montekarlo, Vidējiem Austrumiem vai kādu citu vietu, kur ikdienā būtu labi laika apstākļi vai izdevīgāka nodokļu sistēma.

«Es patiešām mīlu Rīgu. Esmu pie tās ļoti pieradusi, un tā ir tik skaista pilsēta. Tur ir viss, kas ir nepieciešams, viss atrodas tuvu, tomēr pilsēta nav nemaz tik maza,» sacīja Ostapenko.

Mūsu labākā tenisiste komentēja arī Federāciju kausu («Fed Cup») sasniegumu, kur Latvijas izlase uzveica vareno Krievijas komandu. Pateicoties šim panākumam, Latvijas tenisistes pēc 24 gadu pārtraukuma atgriezās «Fed Cup» pasaules grupā.

«Pēc manas uzvaras «French Open» es domāju, ka šis sasniegums ir otrs nozīmīgākais Latvijas tenisā pēdējā gada laikā. Uzvarēt tādu komandu kā Krievija, kas sagatavo tik daudz elites klases tenisistu, ir patiešām liels gods un gandarījums,» atzina Ostapenko.

Ostapenko joprojām trenē viņas mamma Jeļena Jakovļeva, taču pērnā gada beigās viņas komandai pievienojās Austrālijas speciālists Deivids Teilors, kurš ir strādājis ar šveicieti Martinu Hingisu, serbieti Anu Ivanoviču, austrālieti Samantu Stosuru un japānieti Naomi Osaku.

«Mana mamma ir lieliska trenere, taču reizēm ir grūti, jo viņa ir arī mana mamma. Mums bija nepieciešams papildinājums, un viņš [Teilors] bija pieejams. Uztaisījām dažu nedēļu pārbaudes laiku, iepatikās trenera domu gājiens un nolēmām strādāt kopā,» sacīja Ostapenko.

Parīzē gaidāmais «French Open» pamatturnīrs risināsies no 27. maija līdz 10. jūnijam. Sacensību balvu fonds sasniedzis teju 40 miljonus eiro, kas ir lielākais turnīra vēsturē.

Ostapenko pirmajā kārtā tiksies ar ukrainieti Katerinu Kozlovu, kura pasaules rangā ieņem 66. vietu. Viņas savā starpā spēlējušas divas reizes, taču abos dueļos Latvijas tenisiste cieta zaudējumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu