Ostapenko jau pirmajā kārtā noliek «French Open» čempiones pilnvaras

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pagājušā gada Francijas atklātā tenisa čempionāta («French Open») uzvarētāja Aļona Ostapenko svētdien Parīzē ar rezultātu 5-7, 3-6 zaudēja ukrainietei Katerinai Kozlovai, kura sarūpēja šā gada turnīra pirmo sensāciju.

Mačā, kas notika «Roland Garros» centrālajā kortā, kam dots Filipa Šatrijē vārds, Kozlova bija nedaudz labāka jau no mača sākuma, ukrainietei uzvaru svinot pusotras stundas laikā.

Ostapenko līdz ar šo zaudējumu piedzīvos arī kritumu pasaules rangā, kur pašreiz viņa ir piektā. Tomēr pēc divām nedēļām dzēsīsies pērn izcīnītie 2000 WTA ranga punkti, kas, visticamāk, viņai liks izkrist no labāko desmitnieka.

Ostapenko jau pirmajā savas serves geimā bija spiesta atspēlēt divas breikbumbas. Ja spēles ievadā Latvijas tenisistei izdevās izglābties, tad trešajā geimā ranga 67.vietā esošā ukrainiete spēja lauzt Ostapenko servi, pēc tam panākot 3-1 savā labā.

Ceturtajā geimā Latvijas tenisiste neizmantoja vienu iespēju atspēlēt breiku, kas nesanāca arī sestajā geimā. Ilgs bija nākamais geims, kurā Ostapenko atspēlēja trīs breikbumbas, panākot 3-4, bet pēc tam viņa spēja panākt arī izlīdzinājumu, pirmo reizi mačā gūstot punktu ukrainietes servē.

Nākamajos divos geimos labākas bija serves uzņēmējas, tomēr turpinājumā Ostapenko, kurai neveicās ar savu servi, zaudēja arī 11.geimā, dodot Kozlovai otro iespēju izservēt setu. Ja pirmajā reizē tas ukrainietei neizdevās, tad otrajā iespējā viņa izdevību izmantoja, setu vinnējot ar 7-5.

Tikmēr otrajā setā Ostapenko spēja panākt 2-0 savā labā, tomēr pēc tam viņai spēle nevedās, jo nākamos trīs punktus guva Kozlova. Latvijas sportiste vēl gan spēja panākt neizšķirtu 3-3, tomēr nākamos gtrīs punktus izcīnīja Kozlova, kura vēl divas reizeds guva punktu Ostapenko servē.

Ostapenko pasaules rangā pašlaik atrodas augstajā piektajā vietā, kas ir viņas karjeras rekords. Ar piekto vietu viņa bija izlikta arī Francijas atklātajā čempionātā.

Ostapenko un Kozlova savā starpā līdz šim bija tikušās divas reizes, abās Latvijas tenisistei ciešot zaudējumus. Ukrainiete bija pārāka 2014.gadā ITF sacensībās Itālijā un 2016.gadā Hertogenbošas WTA «International» turnīra otrajā kārtā.

Pašlaik 24 gadus vecā Kozlova februārī pirmo reizi karjerā sasniedza WTA turnīra finālu, Taipejas WTA «International» sacensību titula mačā zaudējot ungārietei Tīmeai Babošai.

Otrajā kārtā Kozlova tiksies ar kādreizējo WTA ranga līderi Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas vai čehieti Kateržinu Sinjakovu. Azarenka WTA rangā ir 82.pozīcijā, bet Sinjakova ieņem 57.vietu.

Ostapenko pērn jūnijā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā. Ostapenko bez triumfa «French Open» izcīnīja uzvaru arī Seulas WTA «International» turnīrā.

Ostapenko Francijas atklātajā čempionātā piedalījās ceturto reizi karjerā. Pirms trim gadiem viņa apstājās kvalifikācijas kārtā, bet aizpērn cieta zaudējumu pamatturnīra pirmajā mačā.

Savukārt Kozlova «French Open» piedalās piekto reizi karjerā. Visas iepriekšējās četras reizes viņai nācās startēt kvalifikācijā, tikai pērn iekļūstot pamatturnīrā, kur tika ciests zaudējums pirmajā mačā.

Francijas atklātajā čempionātā piedalīsies arī Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova. Planētas 19.rakete Sevastova turnīru sāks ar maču pret kolumbieti Marianu Dukē-Marinjo, kura pirms tam pārvarēja kvalifikāciju. Dukē-Marinjo rangā ir 112.vietā.

Ostapenko un Sevastova piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kur pirmā spēlēs kopā ar Jeļenu Vesņinu no Krievijas, bet Sevastovas pāriniece būs Mendija Minella no Luksedmburgas.

Tikmēr vīru turnīrā 12.reizi pēc kārtas spēlēs Ernests Gulbis, kurš pirmajā kārtā tiksies ar Žilu Milleru no Luksemburgas. Gulbis ATP rangā ir 162.pozīcijā, kamēr Millers atrodams 34.vietā, bet turnīrā izlikts ar 29.numuru.

Nākamnedēļ sāksies Francijas atklātā čempionāta junioru turnīrs, kur meiteņu konkurencē pamatturnīrā vieta atvēlēta Danielai Vismanei.

Francijas atklātajā čempionātā ar pirmo numuru izlikta pērnā gada fināliste Simona Halepa, kura šobrīd ir planētas pirmās raketes godā. Pirmajā kārtā rumāniete tiksies ar amerikānieti Elisoni Rīski, kura WTA rangā atrodama 105.pozīcijā.

Francijas atklātais čempionāts noslēgsies pēc divām nedēļām.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu