Ostapenko sāks «French Open» čempiones titula aizstāvēšanu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pērnā gada Francijas atklātā čempionāta («French Open») uzvarētāja Aļona Ostapenko šā gada turnīra pirmās kārtas mačā šodien tiekas ar Ukrainas tenisisti Katerinu Kozlovu.

Mačs centrālajā kortā, kuram dots Filipa Šatrijē vārds, būs kā dienas ceturtā spēle un varētu sākties ne ātrāk par plkst.17.30 pēc Latvijas laika.

Ostapenko pasaules rangā pašlaik atrodas augstajā 5. vietā, kas ir viņas karjeras rekords. Ar 5. numuru viņa izlikta arī «French Open» un pirmajā kārtā spēkosies ar ranga 66. raketi Kozlovu.

Viņas savā starpā ir tikušās divas reizes, abās spēlēs Latvijas tenisistei ciešot zaudējumus. Ukrainiete bija pārāka 2014.gadā ITF sacensībās Itālijā un 2016.gadā Hertogenbošas WTA «International» turnīra otrajā kārtā.

Pašlaik 24 gadus vecā Kozlova februārī pirmo reizi karjerā sasniedza WTA turnīra finālu, Taipejas WTA «International» sacensību titula mačā zaudējot ungārietei Tīmeai Babošai.

Turnīrs Taipejā bija vienīgais šosezon, kurā Kozlova tika pie uzvarām, ukrainietei izcīnot četrus panākumus. Pēc tam sekojusi piecu zaudējumu sērija, bet kopumā šosezon viņa cietusi sešas neveiksmes. Šonedēļ Kozlova atgriezās kortā pēc divarpus mēnešu pārtraukuma, ciešot zaudējumu Nirnbergas WTA «International» turnīra pirmajā kārtā.

Tikmēr Ostapenko šosezon WTA tūrē 23 spēlēs izcīnījusi 12 uzvaras.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar kādreizējo WTA ranga līderi Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas vai čehieti Kateržinu Sinjakovu. Azarenka WTA rangā ir 82.pozīcijā, bet Sinjakova ieņem 57.vietu.

Ostapenko pērn jūnijā triumfēja «French Open», sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā.

Nepietuvojoties pērn sasniegtajam rezultātam Francijas atklātajā čempionātā, viņu gaida pamatīgs kritums WTA rangā.

Ostapenko ceturto reizi karjerā piedalās «French Open». Pirms trim gadiem viņa apstājās kvalifikācijas kārtā, bet aizpērn cieta zaudējumu pamatturnīra pirmajā mačā.

Savukārt Kozlova «French Open» piedalās piekto reizi karjerā. Visas iepriekšējās četras reizes viņai nācās startēt kvalifikācijā, tikai pērn iekļūstot pamatturnīrā, kur tika ciests zaudējums pirmajā mačā.

«French Open» piedalīsies arī Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova. Planētas 20.rakete Sevastova turnīru sāks pirmdien ar maču pret kolumbieti Marianu Dukē-Marinjo, kura pirms tam pārvarēja kvalifikāciju. Dukē-Marinjo rangā ir 113.vietā.

Tikmēr vīru turnīrā 12.reizi pēc kārtas spēlēs Ernests Gulbis, kurš pirmdien pirmajā kārtā tiksies ar Žilu Milleru no Luksemburgas. Gulbis ATP rangā ir 162.pozīcijā, kamēr Millers atrodams 34.vietā, bet turnīrā izlikts ar 29.numuru.

Nākamnedēļ sāksies «French Open» junioru turnīrs, kur meiteņu konkurencē pamatturnīrā vieta atvēlēta Danielai Vismanei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu