Ostapenko pasaules rangā saglabā rekordaugsto vietu, Sevastovai kāpums par pozīciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA/TVNET kolāža

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pirms Francijas atklātā čempionāta («French Open»), kurā viņai jāaizstāv pērn izcīnītais uzvarētājas tituls, saglabājusi savu rekordaugsto piekto vietu WTA vienspēļu pasaules rangā, kamēr Anastasija Sevastova pakāpusies par pozīciju augstāk uz 19.vietu.

Jaunākais pasaules rangs šoreiz tika publicēts jau svētdien, jo Parīzē šodien sākas sezonas otrais «Grand Slam» turnīrs.

Tajā Ostapenko titula aizstāvēšanu sāks jau svētdien, kad tiksies ar Ukrainas tenisisti Katerinu Kozlovu, kura rangā ir 67.vietā, salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu zaudējot vienu pozīciju.

Mačs centrālajā kortā, kuram dots Filipa Šatrijē vārds, būs kā dienas ceturtā spēle un varētu sākties ap plkst.18 pēc Latvijas laika.

Tikmēr Sevastova turnīrā iesaistīsies pirmdien vai otrdien, kad tiksies ar kolumbieti Marianu Dukē-Marinjo, kura pirms tam pārvarēja kvalifikāciju. Dukē-Marinjo rangā ir 112.vietā, salīdzinājumā ar iepriekšējo rangu pakāpjoties par pozīciju augstāk.

Ostapenko ranga piektajā vietā atgriezās šīs nedēļas sākumā, bet vēl pirms nedēļas viņa noslīdēja uz sesto pozīciju. Piektā Latvijas tenisiste iepriekš bija kopš 19.marta, sasniedzot jaunu valsts rekordu. Jāpiebilst, ka gadījumā, ja Ostapenko neizdosies aizstāvēt pērn Parīzē izcīnīto titulu, viņai pasaules rangā gaidāms vairāku vietu kritums.

Tikmēr Sevastovas karjeras rekords rangā ir 15.pozīcija, ko viņa sasniegusi vairākkārt.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā atguvusi vienu vietu un ir 278.pozīcijā, bet 17 gadus vecā Daniela Vismane pakāpusies uz 685.pozīciju, par vienu vietu uzlabojot savu karjeras rekordu.

Tikmēr Alise Čerņecka noslīdējusi vienu vietu zemāk uz 1030.pozīciju, bet Irina Ļapustina ir 1063.pozīcijā, pakāpjoties piecas vietas augstāk.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikuās. Līderpozīcijā atrodas rumāniete Simona Halepa, pirmās raketes godā atgriežoties februāra beigās. Viņa no pirmās vietas atkāpās pēc Austrālijas atklātā čempionāta fināla, kurā piekāpās Dānijas pārstāvei Karolīnai Vozņacki, kura uz četrām nedēļām kļuva par ranga līderi, bet tagad ir otrā.

Pirms tam Halepa planētas pirmā rakete bija kopš pagājušā gada 8.oktobra, šajā pozīcijā noturoties 16 nedēļas.

Savukārt trešo pozīciju saglabājusi spāniete Garvinje Mugurusa, ceturtā ir ukrainiete Jeļina Svitoļina, kurai seko Ostapenko. Tālāk atrodas čehiete Karolīna Plīškova, septītā ir francūziete Karolīna Garsija, kamēr astotā ir čehiete Petra Kvitova. Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz amerikānietes Venusa Viljamsa un Sloeina Stīvensa.

Tikmēr titulētā Serēna Viljamsa, kura nesen atgriezās kortā pēc vairāk nekā gadu ilgas pauzes, atrodama 451.vietā.

Šīs sezonas griezumā, sportistēm cīnoties par vietu WTA sezonas noslēguma turnīrā, Ostapenko ar 1249 punktiem ir 14.vietā, kamēr Sevastova atrodas 20.pozīcijā. Līdere ar 3285 punktiem ir Halepa. WTA finālturnīrā iekļūs sezonas astoņas labākās tenisistes.

WTA dubultspēļu rangā Ostapenko zaudējusi vienu vietu un ir 46.pozīcijā. Februārī viņa sasniedza 32.vietu, atkārtojot karjeras rekordu, jo duetā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski triumfēja Dohas WTA «Premier» turnīrā.

Tikmēr Sevastova par divām vietām pakāpusies uz 120.pozīciju, Marcinkēviča zaudējusi divas vietas un ir 179.pozīcijā, Vismane rangā ir 1145.vietā, bet Ļapustina ir 1213.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu