Gulbim neliels kāpums pasaules rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, atguvis divas vietas un tagad ir 160.pozīcijā.

Šī Gulbim ir augstākā vieta ATP rangā pēdējā gada laikā.

Jau pirmdien Gulbis uzsāks dalību Francijas atklātā čempionāta pamatturnīrā, kur pirmajā kārtā tiksies ar pasaules 34.raketi Žilu Milleru no Luksemburgas.

Gulbis «French Open» pamatturnīrā spēlēs jau 12.gadu pēc kārtas. Pamatsacensības Latvijas vīru pirmā rakete sasniedza aizvadītajā nedēļā, pārvarot trīs kvalifikācijas kārtas, par ko nopelnīja 25 ATP ranga punktus.

Tiesa, ATP sacensībās latvietis pamatturnīrā nav uzvarējis kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta. Šonedēļ Gulbis uzsāks Francijas atklātā čempionāta kvalifikāciju, kur pirmajā kārtā viņš otrdien spēkosies pret 28 gadus veco francūzi Stefanu Robēru, kurš ir planētas 170.rakete. Lai iekļūtu pamatsacensībās, nepieciešams pārvarēt trīs kvalifikācijas kārtas.

Pirms četriem gadiem Gulbis aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam, sasniedzot savas karjeras lielāko panākumu un iekļūstot pasaules ranga pirmajā desmitniekā, tomēr pēc tam sekoja lejupslīde, kas lielā mērā saistīta ar traumām.

Vēl šī gada sākumā 29 gadus vecais Gulbis izkrita no pasaules ranga labāko divsimtnieka, tomēr pēcāk tajā atgriezās.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz pasaules ranga 589.pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču turpinājumā sākās pakāpenisks kāpums. Tenisists cīnījās ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Tikmēr Latvijas tenisa otrā rakete Mārtiņš Podžus ATP rangā zaudējis sešas vietas un šobrīd ieņem 552.vietu, bet valsts trešā rakete Artūrs Lazdiņš, kurš zaudējis 19 pozīcijas, ir 1396.vietā. Savukārt pērn uz brīdi Gulbim valsts pirmās raketes godu atņēmušais Miķelis Lībietis, kurš novembrī guva smagu Ahileja cīpslas traumu, zaudējis vēl sešas vietas un tagad ieņem 1457.pozīciju.

Starp latviešu sportistiem vēl dalītā 1605.vietā ir Roberts Grīnvalds, Krišjānis Stabiņš un Jānis Podžus, bet Mārtiņš Rocēns ierindojas 1851.pozīcijā.

Tikmēr pasaules pirmais numurs ir spānis Rafaels Nadals, kurš ranga galvgalī atgriezās pirms nedēļas, apsteidzot māla sezonā nestartējošo šveicieti Rodžeru Federeru. Viņš 36 gadu vecumā šosezon kļuva par visu laiku vecāko tenisistu, kurš bijis planētas pirmās raketes godā.

Nadals šo sezonu sāka kā pasaules pirmais numurs, bet Federers pirmajā vietā atgriezās 19.februārī, kamēr spānis viņu atkal pārtrumpoja 2.aprīlī. Pirms nedēļas šveicietis atkal atguva līdera godu, ko gan tagad atkal ieguvis Nadals.

Līdz šim pasaules rangā tik bieži līderis nebija mainījies kopš 2003.gada. Nadalam šī pasaules ranga līdera godā ir 175.nedēļa.

Tikmēr trešais rangā ir Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, kuram seko horvāts Marins Čiličs un bulgāru tenisists Grigors Dimitrovs. Sestais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, kuram seko Dienvidāfrikas Republikas sportists Kevins Andersons un austrietis Dominiks Tīms. Visbeidzot devītais ir beļģis Dāvids Gofēns, bet desmitais - amerikānis Džons Isners.

Aizvadītajā nedēļā Ungārijas tenisists Mārtons Fučovičs triumfēja Ženēvas ATP «World Tour 250» sērijas turnīrā, sarūpēdams savai valstij pirmo ATP titulu kopš 1982.gada. Fučovičs, kurš ATP rangā pakāpies uz 45.vietu, ar rezultātu 6-2, 6-2 pārspēja Vācijas tenisistu Pēteru Gojovčiku. Tikmēr Lionas ATP «World Tour 250» sērijas tenisa turnīrā uzvarēja planētas astotā rakete Tīms, kurš izšķirošajā cīņā ar 3-6, 7-6 (7:1), 6-1 pārspēja mājinieku Žilu Simonu. Tīms ir vienīgais tenisists, kurš šosezon uzvarējis māla karali Rafaelu Nadalu uz viņa iecienītā seguma.

Dubultspēļu rangā vienu vietu zaudējis Lībietis, kurš ierindojas 223.pozīcijā, bet Mārtiņš Podžus ir 1168.vietā, kamēr Mikus Losbergs atrodas 1488.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu