Gulbis aizvadīs «French Open» otrās kārtas maču

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis šodien Parīzē sezonas otrā «Grand Slam» turnīra - Francijas atklātā čempionāta («French Open») - pamatsacensību otrajā kārtā tiekas ar itāli Mateo Beretīni.

Mačs būs trešais pēc nozīmes astotajā kortā un varētu sākties ap plkst.16 pēc Latvijas laika.

Gulbis pasaules rangā atrodams 160.vietā, bet Beretīni ieņem 96.pozīciju. Abiem tenisistiem šī būs pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Pirmajā kārtā Gulbis ar rezultātu ar 2-6, 6-4, 6-4, 6-3 uzvarēja Žilu Milleru no Luksemburgas, kurš ATP rangā ir 34.pozīcijā. Šī Gulbim bija pirmā uzvara ATP tūres pamatsacensībās kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta.

«French Open» pamatturnīrā Gulbis spēlē jau 12. gadu pēc kārtas. Pamatsacensības Latvijas vīru pirmā rakete sasniedza aizvadītajā nedēļā, pārvarot trīs kvalifikācijas kārtas, par ko nopelnīja 25 ATP ranga punktus. Savukārt, sasniedzot jau otro kārtu, viņš ticis pie 70 punktiem, kas ļaus veikt nelielu kāpumu rangā.

Tikmēr Beretīni pirmajā kārtā ar rezultātu 3-6, 7-5, 6-2, 6-1 uzvarēja vācieti Oskaru Oti, kurš ir planētas 156. rakete.

Pašlaik 22 gadus vecais Beretīni karjeras laikā aizvadījis tikai 11 ATP sacensību pamatturnīru mačus, kuros guvis trīs uzvaras. Šā gada Austrālijas atklātajā čempionātā viņš apstājās pirmajā kārtā, bet savā «Grand Slam» debijā pērn nepārvarēja «US Open» kvalifikāciju.

Pirms četriem gadiem Gulbis aizkļuva līdz «French Open» pusfinālam, sasniedzot savas karjeras lielāko panākumu un iekļūstot pasaules ranga pirmajā desmitniekā, tomēr pēc tam sekoja lejupslīde, kas lielā mērā saistīta ar traumām.

Vēl šā gada sākumā 29 gadus vecais Gulbis izkrita no pasaules ranga labāko divsimtnieka, tomēr pēcāk tajā atgriezās.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz pasaules ranga 589.pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu. Tenisists cīnījās ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Trešajā kārtā šā mača uzvarētājs tiksies ar māla princi Dominiku Tīmu, kurš ir planētas astotā rakete, vai talantīgo grieķi Stefanu Cicipu, kurš rangā ir 39.vietā. Zīmīgi, ka austrietis Tīms savulaik bija Gulbja treniņu partneris.

Tāpat šodien pirmos mačus dubultspēļu turnīrā aizvadīs Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova. Šie mači varētu sākties ap plkst.18.

Uz pēc nozīmes sestā korta dienas pēdējā mačā Sevastova kopā ar Mendiju Minellu no Luksemburgas pirmajā kārtā tiekas ar Nadju Kičenoku no Ukrainas un Austrāliju pārstāvošo krievieti Anastasiju Rodionovu, kuras turnīrā izliktas ar 16.numuru.

Sevastova dubultspēļu rangā ir 120.vietā, kamēr Minella atrodama 791.pozīcijā.

Sevastova un Minella līdz šim kopā spēlējušas četros turnīros, ieskaitot pagājušā gada «French Open» un Vimbldonu, abas reizes piedzīvojot zaudējumu pirmajā kārtā. Sevastova «Roland Garros» kortos dubultspēlē startēs ceturto reizi, līdz šim gan izcīnot tikai vienu uzvaru, kad pirmā kārta 2010.gadā tika pārvarēta kopā ar Regīnu Kuļikovu.

Savukārt pēc nozīmes 11.kortā Ostapenko duetā ar krievieti Jeļinu Vesņinu duelēsies ar spānieti Sāru Sorrivesu-Tormo un rumānieti Soranu Kirstju, ar kuru Latvijas tenisiste vēl aizpagājušajā nedēļā kopā sasniedza Romas WTA «Premier» dubultspēļu turnīra pusfinālu.

Vesņinu ir titulēta dubultspēļu meistare, trīs reizes izcīnot «Grand Slam» uzvarētājas titulu. Vesņina WTA dubultspēļu rangā ir augstajā dalītajā otrajā vietā, kamēr Ostapenko ieņem 46.pozīciju.

Latvijas un Krievijas dāmu duets turnīrā ir izlikts ar desmito numuru.

Vesņina 2013.gadā «French Open» turnīrā duetā ar Jekaterinu Makarovu izcīnīja dubultspēļu turnīra uzvarētāju titulu, gadu vēlāk to pašu panākot arī ASV atklātajā čempionātā, bet pērn abas triumfēja arī Vimbldonas čempionātā.

Savukārt šogad Austrālijas atklātā čempionāta finālā Vesņina un Makarova cieta neveiksmi. Tiesa, Vesņina Austrālijā 2016.gadā triumfēja jauktajā dubultspēlē.

Ostapenko Francijas atklātā čempionāta dubultspēļu turnīrā spēlēs trešo reizi, cenšoties tikt pie pirmā panākuma.

Abas Latvijas vadošās tenisistes vienspēļu turnīrā apstājās pirmajā kārtā, tādējādi Ostapenko nevarēs aizstāvēt pērn izcīnīto titulu.

Šonedēļ sāksies Francijas atklātā čempionāta junioru turnīrs, kur meiteņu konkurencē pamatturnīrā vieta atvēlēta Danielai Vismanei.

Francijas atklātais čempionāts noslēgsies nākamajā nedēļas nogalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu