Gulbis: Pasniedzu pretiniekam pārāk daudz dāvanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis trešdien Francijas atklātā čempionāta («French Open») otrās kārtas mačā pretiniekam Mateo Beretīni no Itālijas pasniedzis pārāk daudz dāvanu, uzskata sportists.

Gulbis trešdien otrajā kārtā ar 2-6, 6-3, 4-6, 3-6 piekāpās Beretīni. Latvijas tenisists šajā mačā pamanījās pieļaut 15 dubultkļūdas, kamēr viņa pretinieks - tikai divas. Ievērojams bija arī nepiespiesto kļūdu skaits - 67 pret itāļa 29.

«Beretīni ir labs un jauns tenisists, kuram ir laba serve un sitiens no labās puses, kamēr sitiens no neērtās puses nav tik labs, lai arī pret mani arī tas viņam bija gana veiksmīgs. Arī savam izmēram viņš kustas gana labi,»

21 gadu veco pretinieku sarunā ar portālu «Ubitennis.com» slavēja Gulbis.

Savukārt par savu sniegumu Gulbis bija vīlies.

«Zināju, ka Beretīni spēlēs labi. Ja godīgi, es viņam pārāk daudz ko uzdāvināju. Man bija pārāk daudz dubultkļūdu un nepiespiesto kļūdu. Tieši tāpēc viņš lauza manu servi. Beretīni aizvadīja labu spēli, tomēr nepaveica neko iespaidīgu. Viņš vienkārši muļķīgi nekļūdījās, un ar to lielākoties ir pietiekami 80% gadījumu,» atzina Gulbis.

Gulbis ATP rangā atrodams 160.vietā, bet Beretīni ieņem 96.pozīciju. Abiem tenisistiem šī bija pirmā savstarpējā spēle vēsturē.

Gulbis «French Open» pamatturnīrā spēlēja jau 12.gadu pēc kārtas. Pamatsacensības Latvijas vīru pirmā rakete sasniedza aizvadītajā nedēļā, pārvarot trīs kvalifikācijas kārtas, par ko nopelnīja 25 ATP ranga punktus. Savukārt, sasniedzot jau otro kārtu, viņš tika pie 70 punktiem, kas ļaus veikt nelielu kāpumu rangā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu