Pasaules otrā rakete Vozņacki zaudē «French Open» astotdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

WTA tenisa ranga otrās vietas īpašniece, dāniete Karolīna Vozņacki pirmdien cieta neveiksmi Francijas atklātā čempionāta («French Open») vienspēļu turnīra ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā.

Dāniete ar rezultātu 6-7 (5:7), 3-6 atzina ranga 14.vietā esošās Krievijas sportistes Darjas Kasatkinas pārākumu.

Kasatkinai tādējādi ceturtdaļfinālā būs jātiekas ar desmitajā vietā esošo ASV tenisisti Sloeinu Stīvensu, kura astotdaļfinālā ar 6-2, 6-0 sagrāva igaunieti Aneti Kontaveitu.

Vozņacki līdz šim augstākais sasniegums Francijas atklātajā čempionātā bija divu ceturtdaļfinālu sasniegšana 2010. un 2017. gadā, kā arī viņas kontā ir viena uzvara Austrālijas atklātajā čempionātā.

Vozņacki šoziem triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā, izcīnot savu pirmo «Grand Slam» titulu karjerā un uz brīdi atgriežoties planētas pirmās raketes godā.

Savukārt Kasatkina šobrīd ir uzstādījusi savu karjeras rekordu «Grand Slam» turnīros, jo krieviete vēl nekad nebija spējusi aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam kādā no četriem prestižākajiem tenisa turnīriem.

Tikmēr citā astotdaļfināla spēlē ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas ar rezultātu 6-2, 6-1 sagrāva 16. pozīcijā esošo Elisu Mertensu no Beļģijas.

Līdz ar to Rumānijas sportistei nākamajā kārtā būs jācīnās pret 12. vietā esošās vācietes Angelikas Kerberes un septītajā vietā esošās Francijas tenisistes Karolīnes Garsijas dueļa uzvarētāju.

Halepa savas karjeras laikā nav uzvarējusi nevienā «Grand Slam» turnīrā, turklāt pagājušajā gadā «French Open» finālā viņa piekāpās Latvijas tenisistei Aļonai Ostapenko.

Savukārt Mertensas labākais sasniegums «Grand Slam» sacensībās bija pusfināla sasniegšana šā gada Austrālijas atklātajā čempionātā.

Abas Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un pērnā gada čempione Aļona Ostapenko vienspēļu turnīrā zaudēja jau pirmajos mačos, kamēr vīru turnīrā otrajā kārtā apstājās Ernests Gulbis.

Francijas atklātais čempionāts noslēgsies šajā nedēļas nogalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu