Mugurusa sagrauj Šarapovu un otro reizi karjerā tiek «French Open» pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Spānijas tenisiste Garvinje Mugurusa trešdien Parīzē pārliecinoši sagrāva Mariju Šarapovu no Krievijas, otro reizi karjerā sasniedzot Francijas atklātā čempionāta («French Open») pusfinālu, kur iekļuva arī ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas, sīvā mačā uzveicot vācieti Angeliku Kerberi.

Mugurusa, kura ir 2016.gada «French Open» čempione, svinēja pārliecinošu panākumu pār Šarapovu ar rezultātu 6-2, 6-1. Tikmēr Halepa pret Kerberi guva panākumu trīs setu mačā ar rezultātu 6-7 (2:7), 6-3, 6-2.

Spānijas tenisiste, kura turnīrā izlikta ar trešo numuru, tādu vietu ieņemot arī pasaules rangā, pirmajā setā divas reizes guva punktu planētas 30.raketes Šarapovas serves geimā. Savukārt otrajā setā Mugurusa izmantoja četras breika iespējas, kamēr Šarapova vienīgo punktu izcīnīja, servējot pretiniecei, taču ar to bija maz, lai izrādītu nopietnu konkurenci.

Abām tenisistēm šī bija ceturtā savstarpējā spēle, Mugurusai izcīnot pirmo uzvaru. Viņas tikās arī 2014.gada Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, kad ar 1-6, 7-5, 6-1 labāka bija Šarapova.

Mugurusa 2016.gdā kļuva par «French Open» čempioni, bet pērn izstājās astotdaļfinālā. Tiesa, pēc nepilna mēneša spāniete triumfēja Vimbldonas čempionātā, tiekot pie sava otrā «Grand Slam» titula karjerā.

Tikmēr Šarapova ir divkārtēja «French Open» čempione, titulus izcīnot 2012. un 2014.gadā. Iepriekšējos divos gados viņa Parīzē nespēlēja, jo vispirms izcieta diskvalifikāciju par dopinga lietošanu, bet pērn bija guvusi savainojumu.

Zīmīgi, ka abas tenisistes ceturtdaļfinālu sasniedza praktiski bez cīņas. Mugurusa astotdaļfinālā bija vadībā ar 2-0 pret Ļesju Curenko no Ukrainas, kad tā traumas dēļ spēli neturpināja, bet Šarapova vispār nedevās kortā, jo titulētā amerikāniete Serēna Viljamsa rokas traumas dēļ no cīņas atteicās.

Pusfinālā Mugurusa tiksies ar pērnā gada turnīra finālisti Halepu, kura «French Open» pusfinālā iekļuvusi trešo reizi karjerā. Rumāniete 2014. un 2017.gadā spēlēja turnīra finālā, pērn zaudējot Latvijas tenisa zvaigznei Aļonai Ostapenko.

Mačā pret Kerberi rumāniete zaudēja pirmā seta taibreikā, lai gan sākumā bija iedzinējos ar 0-4. Tomēr pēc tam ranga līderei piederēja liels pārsvars, nākamajos divos setos izmantojot piecas breika iespējas. Bijusī pasaules ranga līdere Kerbere šobrīd ir planētas 12.rakete. Abām tenisistēm šī bija desmitā savstarpējā spēle, Halepai svinot sesto uzvaru.

Jāpiebilst, ka, zaudējot ceturtdaļfinālā, Halepa šķirtos arī no pasaules ranga līderes goda. Tiesa, nākamā ranga līdere noskaidrosies tieši pusfinālā Halepas un Mugurusas cīņā, spānietei uzvaras gadījumā kļūstot par planētas pirmo raketi.

Otrdien pusfinālu dāmu vienspēlēs sasniedza amerikānietes Medisona Kīza un Sloeina Stīvensa. Šīs tenisistes pērn tikās ASV atklātā čempionāta finālā, kurā uzvarēja Stīvensa.

Ceturtdaļfinālā Kīza, kura turnīrā izlikta ar 13.numuru, divos setos ar 7-6 (7:5), 6-4 pārspēja Jūliju Putincevu, kura rangā ir 98.vietā, kamēr Stīvensa, kurai turnīrā ir desmitais numurs, ar 6-3, 6-1 sagrāva krievieti Darju Kasatkinu, kurai bija 14.numurs.

Šī ir pirmā reize kopš 2002.gada, kad divas ASV tenisistes iekļuvušas pusfinālā. Iepriekšējo reizi to spēja māsas Venusa un Serēna Viljamsas, kuras pirms 16 gadiem spēlēja «French Open» finālā. Togad pusfinālā bija pat trīs amerikānietes, jo labāko četriniekā tika arī Dženifera Kapriati.

Abas Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un pērnā gada čempione Aļona Ostapenko vienspēļu turnīrā zaudēja jau pirmajos mačos, kamēr vīru turnīrā otrajā kārtā apstājās Ernests Gulbis.

Francijas atklātais čempionāts noslēgsies šajā nedēļas nogalē.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu