«Māla karalis» Nadals karjerā 11. reizi triumfē «French Open»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Par māla karali dēvētais spāņu tenisists Rafaels Nadals svētdien Parīzē ar 6-4, 6-3, 6-2 sagrāva austrieti Dominiku Tīmu un 11.reizi karjerā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā («French Open»).

Pasaules ranga līderis Nadals kopš 2005.gada «Roland Garros» kortos triumfēja jau 11.reizi, pie titula šajā laikā netiekot tikai 2009., 2015. un 2016.gadā.

Viņš ir visu laiku tituliem bagātākais «French Open» spēlētājs, bet karjeras laikā spānis nu izcīnījis jau 17 «Grand Slam» turnīru uzvarētāja titulus.

Pirmā seta sākumā Nadals panāca 2-0 savā labā, taču pēc tam Tīms breiku atspēlēja, izlīdzinot rezultātu. Izšķirošais šajā setā bija desmitais geims, kurā spānis austrieti viņa servē atstāja «sausā».

Tikmēr otrajā setā Nadalam pietika ar breiku otrajā geimā, pēc tā panākot 3-0 savā labā un droši pārsvaru nosargājot. Visbeidzot, noslēdzošajā setā Nadals divas reizes guva punktu Tīma servē, astotajā geimā ar piekto mačbumbu izcīnot titulu.

Mača beigās Nadalam gan bija satraucoši mirkļi, jo trešā seta ceturtajā geimā viņam bija nepieciešama ārsta palīdzība. Spānim bija problēmas ar rokas pirkstu, tomēr viņš maču spēja pabeigt ar uzvaru.

«Tas ir neticami, aizvadīju lielisku maču, pret lielisku pretinieku,» pēc cīņas sacīja māla karalis Nadals. «Trešajā setā man bija grūts brīdis, jo rokas pirkstu sarāva krampis. Tobrīd biju nobijies, bet tāds ir sports. Uzvarēt šajā turnīrā 11 reizes ir fantastiski. Kādreiz es par ko tādu pat nevarēju sapņot.»

Nadals māla sezonu noslēdzis ar izcilu bilanci - 24 uzvaras un 1 zaudējums. Vienīgā neveiksme tika piedzīvota 11. maijā turnīrā Madridē, kur spānis ceturtdaļfinālā piekāpās tieši Tīmam.

Viņiem šis bija 10. savstarpējais duelis, Nadalam uzvaru izcīnot 7. reizi. Tīms patlaban pasaules rangā ieņem 8. vietu, bet jaunnedēļ pakāpsies par vienu pozīciju.

Latvijas tenisista Ernesta Gulbja bijušais treniņu partneris Tīms «Grand Slam» finālā spēlēja pirmo reizi, iepriekšējos divus gadus apstājoties šo sacensību pusfinālā.

Vairāk «Grand Slam» vienspēļu turnīru uzvarētāja titulu ir tikai šveicietim Rodžeram Federeram, kurš šādā līmenī triumfējis 20 reizes, bet Nadals tagad no viņa atpaliek par trim tituliem. Federers šajā «French Open» nepiedalījās, otro gadu pēc kārtas izlaižot māla sezonu.

Pašlaik 32 gadus vecajam Nadalam šis bija 11.«French Open» fināls karjerā, spānim izšķirošajos mačos ne reizi nezaudējot.

«Grand Slam» titulu līderi:

20 - Rodžers Federers (Šveice)

17 - Rafaels Nadals (Spānija)

14 - Pīts Samprass (ASV)

12 - Rojs Emersons (Austrālija)

12 - Novaks Džokovičs (Serbija)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu