Ostapenko atstāj pasaules ranga pirmo desmitnieku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējusi septiņas vietas un atkritusi uz 12. pozīciju.

Nupat 21. dzimšanas dienu nosvinējusī Ostapenko maija beigās cieta negaidītu zaudējumu Francijas atklātā čempionāta («French Open») pirmajā kārtā. Pērn viņa šajā turnīrā sensacionāli uzvarēja un kļuva par vienu no vadošajām pasaules rangā, pēcāk vasarā ielaužoties arī labāko desmitniekā.

Tiesa, šogad «French Open» titula neaizstāvēšana viņai maksājusi vietu ranga pirmajā desmitniekā, no kā viņa tagad izkritusi.

Šobrīd ieņemtā 12. vieta pasaules rangā Ostapenko ir zemākā kopš pagājušā gada 27. augusta. Viņa pasaules rangā atradās kopš pagājušā gada septembra sākuma, bet viņas karjeras rekords ir piektā vieta, kas ir arī visu laiku labākais Latvijas sasniegums.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova zaudējusi tikai vienu vietu un atrodas 20. pozīcijā. Arī viņa Francijas atklātajā čempionātā cieta zaudējumu pirmajā kārtā, nespējot aizstāvēt pērn iegūtos punktus, kas pienācās par trešās kārtas sasniegšanu.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā atguvusi četras vietas un ir 274. pozīcijā, bet 17 gadus vecā Daniela Vismane atkāpusies uz 689. pozīciju, zaudēdama četras vietas un atkāpjoties no sava karjeras rekorda.

Tikmēr Alise Čerņecka pakāpusies par 24. vietām uz 1004. pozīciju, kas ir jauns sportistes rekords, bet Irina Ļapustina ir 1062. pozīcijā, pakāpjoties vienu vietu augstāk.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā pēc «French Open» notikušas vairākas izmaiņas.

Līderpozīcijā kārtējo nedēļu atrodas sezonas otrajā «Grand Slam» turnīrā uzvarējusī rumāniete Simona Halepa, pirmās raketes godā atgriežoties februāra beigās. Viņa no pirmās vietas atkāpās pēc Austrālijas atklātā čempionāta fināla, kurā piekāpās Dānijas pārstāvei Karolīnai Vozņacki, kura uz četrām nedēļām kļuva par ranga līderi, bet šobrīd joprojām atrodama otrajā pozīcijā.

Pirms tam Halepa planētas pirmā rakete bija kopš pagājušā gada 8.oktobra, šajā pozīcijā noturoties 16 nedēļas.

Savukārt trešo pozīciju saglabājusi spāniete Garvinje Mugurusa, kamēr no desmitās uz ceturto vietu pakāpusies Francijas atklātā čempionāta fināliste Sloeina Stīvensa no ASV, tādējādi sasniedzot savas karjeras rekordu.

Piektā, zaudējot vienu pozīciju, ir ukrainiete Jeļina Svitoļina, kurai seko vienu vietu ieguvusī francūziete Karolīna Garsija, bet septītā, zaudējot vienu pozīciju, ir čehiete Karolīna Plīškova.

Astotā joprojām ir cita Čehijas tenisiste Petra Kvitova, savukārt pirmo desmitnieku noslēdz amerikānietes Venusa Viljamsa un Medisona Kīza.

Tikmēr titulētā Serēna Viljamsa, kura atgriezusies kortā pēc bērna dzimšanas, atrodama 183. vietā, piedzīvojot teju 300 pozīciju kāpumu.

Šīs sezonas griezumā, sportistēm cīnoties par vietu WTA sezonas noslēguma turnīrā, Ostapenko ar 1259 punktiem ir 17. vietā, kamēr Sevastova atrodas 2. pozīcijā. Pārliecinoša līdere ar 5285 punktiem ir Halepa. WTA finālturnīrā iekļūs sezonas astoņas labākās tenisistes.

Halepa «French Open» finālā ar 3-6, 6-4, 6-1 uzvarēja Stīvensu, tiekot pie sava pirmā «Grand Slam» titula karjerā. Viņa kļuvusi par otro rumānieti pēc Virdžīnijas Ruziči 1978.gadā, kura spējusi uzvarēt kādā no «Grand Slam» turnīriem. Zīmīgi, ka pirms gada Halepa šā turnīra finālā piekāpās Latvijas tenisa zvaigznei Ostapenko.

WTA dubultspēļu rangā Ostapenko atguvusi trīs vietas un ir 43. pozīcijā. Februārī viņa sasniedza 32. vietu, atkārtojot karjeras rekordu, jo duetā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski triumfēja Dohas WTA «Premier» turnīrā.

Tikmēr Sevastova par vienu vietu atkāpusies uz 121. pozīciju, Marcinkēviča zaudējusi divas vietas un ir 181. pozīcijā, Vismane rangā ir 1151. vietā, bet Ļapustina ir 1219. vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu