CAS palielina slavenās itāļu tenisistes Erani diskvalifikācijas termiņu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) par desmit mēnešiem pagarinājusi Itālijas tenisistes Sāras Erani diskvalifikāciju, kas saistīta ar aizliegto vielu lietošanu.

Kādreizējās Francijas atklātā tenisa čempionāta finālistes Erani organismā pirms gada tika konstatēta aizliegtā viela letrozols, ko ikdienā izmanto krūts vēža ārstēšanai, tomēr ar to var arī slēpt citas aizliegtās vielas.

Kā iepriekš skaidroja Erani, viņas māte ārstējās no krūts vēža un viņa uzņēmusi pārtiku, kurā bija atliekas no letrozola. Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) atzina, ka Erani vaina ir neliela.

Sākotnēji Erani tika piešķirta divu mēnešu diskvalifikācija, ko viņa izcieta, taču CAS nolēma to palielināt, termiņu pagarinot līdz desmit mēnešiem.

Savukārt Itālijas antidopinga aģentūra (NADO) pieprasīja sodu pagarināt līdz diviem gadiem.

Erani augstākais sasniegums vienspēļu karjerā ir «French Open» fināla sasniegšana 2012.gadā, bet gadu vēlāk viņa pasaules rangā pacēlās līdz piektajai pozīcijai. Tomēr šobrīd 31 gadu vecā atlēte ir vien 72.pozīcijā.

Šogad Erani ir izcīnījusi uzvaru Indianvelsas WTA 125k turnīra vienspēļu finālā, kā arī piedalījusies šā gada Francijas atklātajā čempionātā, kur gan viņa izstājās pirmajā kārtā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu