Boriss Bekers uzstāj uz diplomātisko imunitāti, lai izvairītos no bankrota procedūras

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijusī vācu tenisa zvaigzne Boriss Bekers paziņojis, ka viņam ir diplomātiskā imunitāte, kas ļauj viņam izvairīties no bankrota procedūras, jo viņš esot iecelts par Centrālāfrikas Republikas (CĀR) atašeju.

Londonas Augstajā tiesā ceturtdien iesniegtajos dokumentos Bekers norāda, ka uzstāj uz savu diplomātisko imunitāti, «lai izbeigtu šo farsu un es varētu sākt atjaunot savu dzīvi».

50 gadus vecā Bekera advokāti apgalvo, ka viņu klients aprīlī iecelts par CĀR sporta atašeju Eiropas Savienībā, norādot, ka tas viņam nodrošina imunitāti pret visām tiesiskajām procedūrām visās valstīs atbilstoši 1961.gada Vīnes konvencijai.

Juridiskās pretenzijas viņam var tikt izteiktas vienīgi pa diplomātiskajiem kanāliem un ar Lielbritānijas un CĀR ārlietu ministru piekrišanu, norādīja advokāti.

Trīskārtējais Vimbldonas čempions 2017.gadā tika pasludināts par bankrotējušu saistībā ar parādu bankai «Arbuthnot Latham» kopš 2015.gada.

Bekeru pārstāv Bens Emersons - bijušais ANO īpašais ziņotājs, kura agrāko prominento klientu vidū ir vietnes «WikiLeaks» dibinātājs Džūljens Asanžs un Pakistānas kriketists Mohammads Amirs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu