Arī Sevastova Īstbornas WTA turnīrā sasniedz trešo kārtu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova otrdien Īstbornas WTA «Premier» sērijas turnīra otrajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja Lielbritānijas tenisisti Herieti Dārtu.

Pirms tam šā turnīra otro kārtu pārvarēja Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko. Pasaules ranga 12.vietas īpašniece Ostapenko, kura šajās sacensībās izlikta ar piekto numuru, ar 6-3, 7-5 uzvarēja igaunieti Kaiu Kanepi, kura rangā ir 44.pozīcijā.

Abas Latvijas tenisistes par trešās kārtas sasniegšanu tikušas pie WTA ranga 55 punktiem un 11 140 ASV dolāru prēmijas.

Sevastova WTA vienspēļu rangā ieņem 21.pozīciju un turnīrā izlikta ar 11.numuru, kamēr Dārta ir planētas 181.rakete, sacensībās piedalīdamās ar rīkotāju īpašo ielūgumu.

Sevastova pirmo reizi pretinieci nobreikoja ceturtajā geimā, nākamajā jau panākot 4-1. Septītajā geimā Dārta tika pie breika iespējas, taču liepājniece nosargāja savu servi un saglabāja vadību mačā. Turpinājumā uzvarēja servētājas, Sevastovai setā gūstot virsroku ar 6-3.

Otrais sets iesākās mierīgi ar servētāju uzvarām pirmajos četros geimos. Nākamajos piecos tenisistes apmainījās breikiem, turklāt astotajā geimā Sevastova atspēlēja sešas breikbumbas, taču nespēja nosargāt savu servi. Devītajā geimā viņa pati neizmantoja trīs breikbumbas, tomēr ar ceturto salauza pretinieces servi un ieguva iespēju servēt par uzvaru mačā.

Latvijas tenisiste pie savas serves panāca 40:0 un ar pirmo mačbumbu pielika punktu spēlei.

Trešajā kārtā Sevastova tiksies ar talantīgo krievieti Darju Kasatkinu, kura ir planētas 14.rakete.

Sevastovai pirmā kārta bija brīva, bet viņas pretiniece Dārta pirmajā kārtā ar 7-5, 3-6, 6-3 uzvarēja kvalifikāciju pārvarējušo Čehijas sportisti Kristīnu Plīškovu, kura ir pasaules ranga 78.numurs.

Sevastova un Dārta līdz šim savstarpēju maču nebija aizvadījušas.

Pašlaik 21 gadu vecā Dārta savas karjeras laikā izcīnījusi trīs ITF vienspēļu titulus, bet ne reizi nav uzvarējusi kādā no WTA turnīriem.

Karjeras laikā britu sportistes augstākais sasniegums WTA labāko spēlētāju sarakstā ir šī brīža 181.vieta, bet profesionālajā rangā viņa debitēja 2012.gadā.

Šogad Dārta ir piedalījusies vairākos ITF līmeņa turnīros, kuri galvenokārt risinājušies Lielbritānijā. Pēdējā, kas notika pagājušajā nedēļā, Lielbritānijas tenisiste Ilklijas ITF 100 000 sērijas turnīra aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kurā gan cieta neveiksmi.

Tāpat gada sākumā viņa tika līdz Vācijā notiekošā Altenkirhenes ITF 25 000 sērijas turnīra finālam, kurā viņa triumfēja. Savukārt vēlāk Jokohamas ITF 25 000 sacensībās Dārta atkal tika līdz finālam, kurā gan piedzīvoja zaudējumu.

Tāpat Dārta 2016.gadā aizkļuva līdz Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīra kvalifikācijas izšķirošajai kārtai, kuru gan viņai neizdevās pārvarēt, neaizsniedzoties līdz prestižā «Grand Slam» turnīra pamatsacensībām.

Sevastova svētdien cieta zaudējumu Maljorkas WTA «International» sērijas turnīra finālā, neaizstāvot pērn izcīnīto titulu un punktus. Latvijas sportiste ar rezultātu 4-6, 5-7 zaudēja Vācijas tenisistei Tatjanai Marijai, kura rangā atrodama 79.vietā.

Pašlaik 21.vietā esošajai tenisistei tas bija pirmais turnīrs kopš maija beigām, kad viņa Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā ar 6-4, 1-6, 3-6 zaudēja Marianai Dukē-Marinjo no Kolumbijas. Latvijas tenisiste aprīlī sasniedza Čārsltonas WTA «Premier» turnīra pusfinālu, tomēr kopš tā laika ar skaļiem panākumiem nav izcēlusies.

Vēl Sevastova šosezon sasniedza pusfinālu gada pirmajā turnīrā Brisbenā.

Sevastova iepriekšējo un līdz šim vienīgo reizi Īstbornas turnīrā spēlēja savas «pirmās karjeras» laikā, 2011.gadā pirmajā kārtā atzīstot Petras Kvitovas pārākumu.

Turnīrs Īstbornā norisinās uz zāles seguma un tajā ar pirmo numuru izlikta planētas otrā rakete Karolīne Vozņacki no Dānijas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu