Ostapenko sagrauj Buzarnesku un iekļūst Īstbornas turnīra 1/4 finālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko trešdien sasniedza Lielbritānijā notiekošā Īstbornas WTA «Premier» sērijas turnīra ceturtdaļfinālu. Turnīrā ar piekto numuru izliktā Ostapenko trešās kārtas cīņā ar 6-1, 6-2 uzvarēja planētas 28. raketi rumānieti Mihaelu Buzarnesku, kuru gan cīņas gaitā piemeklēja pleca problēmas.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 100 WTA ranga punktus un 21 415 eiro prēmiju. Nākamajā mačā viņa tiksies ar titulēto polieti Agņešku Radvaņsku, kura ir pasaules 31.rakete. Polijas tenisistei trešdien bija iecerēts tikties ar turnīra trešo numuru Petru Kvitovu no Čehijas, kura gan traumas dēļ atsauca savu dalību no šīm sacensībām.

Ostapenko Īstbornas turnīra ceturtdaļfinālā iekļuvusi pirmo reizi karjerā.

Pirmajā setā izpaudās pārliecinošs Ostapenko pārsvars, kamēr rumāniete demonstrēja diezgan vāju sniegumu, turklāt bija bažas par traumu. Jau mača otrajā geimā Latvijas tenisa zvaigzne lauza pretinieces servi, tomēr jau nākamajā geimā Buzarnesku atbildēja ar to pašu. Tiesa, pirmā seta turpinājumā iniciatīva pilnībā pārgāja Ostapenko pusē, kura uzvarēja četros geimos pēc kārtas, tostarp divreiz lauza sāncenses servi.

Tādējādi pirmajā setā Ostapenko uzvarēja ar graujošo 6-1, lai arī vēl pēdējā geimā Buzarnesku atspēlēja divas setbumbas.

Starp pirmo un otro setu Buzarnesku pieprasīja medicīnisko pārtraukumu, jo viņai bija problēmas ar plecu. Lai gan pastāvēja bažas, ka viņa spēli neturpinās, rumāniete varonīgi devās laukumā un sākumā spēlēja ļoti atzīstami. Ostapenko gan trešajā setā pārliecinoši ieguva breiku, bet pēcāk vēlreiz lauza Rumānijas sportistes servi, panākdama jau 4-1.

Uzreiz pēc tam Buzarnesku otro reizi šajā mačā ieguva breiku pret Latvijas pārstāvi, tomēr septītajā geimā Ostapenko vēlreiz lauza pretinieces servi, pēcāk arī veiksmīgi izservējot maču, otrajā setā triumfējot ar 6-2.

Ostapenko pasaules rangā pašlaik atrodama 12.vietā.

Paralēli šim mačam trešās kārtas jeb astotdaļfināla maču aizvada arī Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kura tiekas ar talantīgo krievieti Darju Kasatkinu.

Ostapenko pirmā kārta bija brīva, bet otrdien otrajā kārtā viņa ar 6-3, 7-5 uzvarēja igaunieti Kaiu Kanepi, kura ir planētas 44.rakete. Savukārt Buzarnesku pirmajā kārtā ar rezultātu 5-7, 6-2, 6-1 apspēlēja ķīnieti Penu Šuai, kura rangā ir 38.pozīcijā, bet otrajā mačā ar 3-6, 7-6 (7:5), 6-3 guva virsroku pār nīderlandieti Kiki Bertensu, kura ir planētas 20.rakete.

Ostapenko ar Buzernesku tikās šī gada Dohas WTA «Premier» turnīra otrajā kārtā, Latvijas tenisistei ciešot zaudējumu ar rezultātu 1-6, 3-6.

Kaut Buzernesku ir jau 30 gadus veca, līdz pat pērnajam gadam viņa pārsvarā bija trešā un ceturtā simta spēlētāja. Vēl 2017.gadu viņa sāka pasaules ranga 351.pozīcijā, tieši pirms gada bija 454.vietā un vēl marta beigās vēl spēlēja ITF 15 000 turnīrā. Rezultāti viņai pēkšņi uzlabojās vasarā, kad tenisiste triumfēja četros ITF turnīros pēc kārtas. Neskaitot spēlēšanu «Grand Slam» kvalifikācijā, ko izdevās iziet ASV atklātajā čempionātā, pilnvērtīgi viņa WTA apritē sāka spēlēt vien oktobrī un uzreiz sasniedza pusfinālu «International» kategorijas turnīrā Lincā. Gada beigās viņa tika līdz finālam trijos prestižos ITF turnīros, divos no tiem iegūstot titulus un gada beigās jau bija ranga 72.pozīcijā.

Zīmīgi, ka vēl pērn septembrī Buzernesku piekāpās Latvijas trešajai raketei Diānai Marcinkēvičai.

Šosezon rumāniete spēlējusi divos WTA turnīru finālos, tik tālu aizkļūstot sacensībās Hobārtā un Prāgā. Pagājušajā nedēļā viņa aizkļuva līdz Birmingemas WTA «Premier» turnīra pusfinālam, piekāpjoties Petrai Kvitovai.

Ostapenko šis ir pirmais turnīrs pēc tam, kad pirms mēneša viņai neizdevās aizstāvēt pērnā gada «French Open» čempiones titulu, sezonas otrajā «Grand Slam» turnīrā apstājoties jau pirmajā kārtā.

Šosezon WTA turnīros Ostapenko 26 mačos izcīnījusi 14 uzvaras.

Ostapenko Īstbornas turnīrā spēlē trešo reizi karjerā - pērn viņa apstājās trešajā kārtā, bet aizpērn nepārvarēja otro kārtu.

Turnīrs Īstbornā norisinās uz zāles seguma un tajā ar pirmo numuru izlikta planētas otrā rakete Karolīne Vozņacki no Dānijas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu