Ostapenko Īstbornā piekāpjas titulētajai Radvaņskai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aļona Ostapenko ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Lielbritānijā notiekošā Īstbornas WTA «Premier» sērijas turnīra ceturtdaļfinālā. Latvijas vadošā tenisiste ar rezultātu 2-6, 5-7 atzina Polijas sportistes Agņeškas Radvaņskas pārākumu.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 100 WTA ranga punktus, savukārt Radvaņska par iekļūšanu pusfinālā saņēma 185 ranga punktus.

Abas tenisistes spēles sākumā uzvarēja savas serves, tad Ostapenko nobreikoja Radvaņsku, bet nākamajā geimā saņēma pretī to pašu. Rezultāts kļuva 2-2, taču Ostapenko turpinājumā pieļāva vairākas kļūdas, zaudējot divus geimus pēc kārtas un nonākot iedzinējos ar 2-4.

Poliete uzvarēja arī septīto geimu, bet Latvijas sportiste cerīgi sāka astoto geimu. Pēc veiksmīga sākuma Ostapenko atkal pieļāva vairākas dubultkļūdas un zaudēja pirmajā setā.

Otrajā setā Radvaņska ieguva vadību ar 2-0, taču tad Ostapenko nobreikoja savu pretinieci un samazināja rezultāta starpību. Latvijas sportiste uzvarēja nākamajā geimā, izlīdzinot rezultātu setā, taču tad atkal divreiz zaudēja, rezultātam kļūstot 2-4.

Ostapenko atkal prata atspēlēties, turklāt Latvijas tenisistei izdevās salauzt polietes servi, iegūstot pārsvaru 5-4. Radvaņska gan spēles beigās parādīja labāku sniegumu, divreiz nobreikojot Ostapenko un uzvarot trīs geimus pēc kārtas. Rezultātā Polijas tenisiste svinēja uzvaru izšķirošajā setā ar 7-5.

Ostapenko WTA rangā ieņem 12.vietu un šajā turnīrā bija izlikta ar piekto numuru, kamēr Radvaņska ir reitinga 31.pozīcijā.

Īstbornas WTA «Premier» turnīrs tenisistēm ir pēdējās sacensības pirms Vimbldonas čempionāta.

Ostapenko un Radvaņskai šī bija otrā savstarpējā spēle karjerā. Abas pirms diviem gadiem tikās Ņūheivenas WTA «Premier» turnīra otrajā kārtā, kurā Latvijas tenisiste cieta zaudējumu ar rezultātu 5-7, 1-6.

Ostapenko pirmā kārta bija brīva, otrdien otrajā kārtā viņa ar 6-3, 7-5 uzvarēja igaunieti Kaiu Kanepi, kura ir planētas 44.rakete, bet trešdien trešās kārtas cīņā ar 6-1, 6-2 uzvarēja ranga 28.numuru Mihaelu Buzarnesku no Rumānijas.

Savukārt Radvaņska pirmajā kārtā ar 6-3, 6-1 sagrāva ungārieti Tīmeu Babošu, kura rangā ieņem 37.pozīciju, pēc tam ar 5-7, 7-6 (7:4), 6-0 guva virsroku pār Darju Gavrilovu no Austrālijas (WTA 25.), bet trešo kārtu viņa pārvarēja jo planētas astotā rakete Petra Kvitova traumas dēļ atsauca savu dalību no šīm sacensībām.

Karjeras laikā 29 gadus vecā Radvaņska pamanījusies iegūt 20 WTA raudzes titulus, turklāt pasaules rangā viņa spējusi sasniegt arī otro vietu. Tiesa, nevienā «Grand Slam» turnīrā polietei tā arī nav izdevies uzvarēt, lai gan pirms sešiem gadiem sasniegt fināls Vimbldonā. Iepriekšējo titulu viņa izcīnīja 2016.gadā, kad kopumā tika pie trim trofejām.

Radvaņska pirms desmit gadiem triumfēja Īstbornas turnīrā, 2015.gadā vēlreiz sasniedzot titula maču, kurā gan tika ciests zaudējums. Kopumā viņa šajā turnīrā piedalās 12.reizi.

Radvaņska šosezon 20 mačos izcīnījusi 18 uzvaras. Veiksmīgs viņai bija sezonas sākums, kurā tika sasniegti divi ceturtdaļfinālu turnīros Oklendā un Sidnejā, bet pēc tam polietei vairs tik labi neklājās.

Ostapenko šis ir pirmais turnīrs pēc tam, kad pirms mēneša viņai neizdevās aizstāvēt pērnā gada «French Open» čempiones titulu, sezonas otrajā «Grand Slam» turnīrā apstājoties jau pirmajā kārtā.

Šosezon WTA turnīros Ostapenko 27 mačos izcīnījusi 14 uzvaras.

Ostapenko Īstbornas turnīrā spēlē trešo reizi karjerā - pērn viņa apstājās trešajā kārtā, bet aizpērn nepārvarēja otro kārtu.

Pusfinālā šī dueļa uzvarētāju sagaidīs planētas septītā rakete Karolīna Plīškova no Čehijas vai ranga 45.numurs Arina Sabaļenka no Baltkrievijas.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova šajā turnīrā apstājās trešajā kārtā.

Turnīrs Īstbornā norisinās uz zāles seguma un tajā ar pirmo numuru izlikta planētas otrā rakete Karolīne Vozņacki no Dānijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu