Gulbis sarūpē sensāciju, uzvarot pasaules trešo raketi Zverevu (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis sestdien Vimbldonas čempionāta trešās kārtas spēlē sarūpēja sensāciju, pārspējot planētas trešo raketi Aleksandru Zverevu no Vācijas ar rezultātu 7-6 (7:2), 4-6, 5-7, 6-3, 6-0 un iekļūstot turnīra astotdaļfinālā.

Par ceturtās kārtas sasniegšanu un kvalifikācijas pārvarēšanu Gulbis kopā ticis pie 205 ATP ranga punktiem. Pērn viņš sasniedza trešo kārtu, līdz ar to Latvijas tenisists ar uzviju aizstāvējis pagājušajā gadā izcīnītos punktus.

Gulbis, kurš patlaban vīriešu tenisa vienspēļu pasaules rangā ieņem 138. vietu, Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālu sasniedzis pirmo reizi karjerā.

Tajā viņš tiksies ar ranga 28.pozīcijā esošo Japānas tenisistu Kei Nišikori. Japānis trešajā kārtā ar rezultātu 6-1, 7-6 (7:3), 6-4 pārspēja Niku Kiri no Austrālijas, kurš ATP rangā ir 18.vietā.

Gulbis karjeras laikā izcīnījis 18 uzvaras pār pirmā desmitnieka tenisistiem. Panākums pret Zverevu viņam bija tikai otrā šāda veida uzvara pēdējo četru gadu laikā.

Latvijas tenisistam un Zverevam šī bija pirmā savstarpējā spēle viņu karjerās.

Pirmajā setā nevienam no tenisistiem neizdevās uzvarēt geimu pie pretinieka serves, tādējādi bija jāaizvada taibreiks, kurā pārliecinoši labāks ar 7:2 bija Gulbis. Otro setu Gulbis uzsāka ar zaudētu servi, kā rezultātā vēlāk nācās piekāpties arī setā, pretinieka pārsvaru atzīstot ar 4-6.

Uz viļņa nonākušais Zverevs trešā seta piektajā geimā panāca 40:0, bet latvietis atspēlēja trīs breikbumbas un nosargāja līdzsvaru spēlē. Astotajā geimā Gulbis nobreikoja pretinieku un nākamajā tika pie vienas setbumbas, kura palika neizmantot. Turklāt Gulbis zaudēja savas divas serves pēc kārtas un setā piekāpās ar 5-7.

Ceturtā seta trešajā geimā Latvijas sportists atspēlēja breikbumbu, pie tam sestajā geimā lauza pretinieka servi, vēlāk nokārtodams uzvaru ar 6-3. Gulbis izšķirošajā setā bija neapturams un nobreikoja Zvereva pirmās trīs serves, pirmajos četros geimos zaudēdams vien divas izspēles. Ieguvis tiesības servēt par uzvaru mačā, Latvijas tenisists turpināja uz veiksmīgās nots un setā bija pārāks ar 6-0.

Gulbis šo turnīru sāka no kvalifikācijas, pārvarēdams trīs kārtas. Pamatturnīra pirmās kārtas cīņā viņš ar 4-6, 6-3, 7-6 (7:3), 3-6, 6-4 uzvarēja turnīra debitantu britu Džeju Klārku, kurš ATP rangā ir 218.pozīcijā, bet otrās kārtas mačā ar rezultātu 2-6, 6-4, 6-3, 1-6, 6-3 pārspēja Damiru Džumhuru no Bosnijas un Hercegovinas, kurš ATP rangā ir 23.vietā.

Tikmēr Zverevs pirmajā kārtā ar rezultātu 7-5, 6-2, 6-0 guva virsroku pār austrālieti Džeimsu Dakvortu, kurš reitingā ir 748.vietā, bet otrajā kārtā ar 6-4, 5-7, 6-7 (0:7), 6-1, 6-2 apspēlēja amerikāni Teiloru Fricu, kurš ATP rangā ieņem 68.pozīciju.

Pašlaik 21 gadu vecais Zverevs aizvadīja teicamu māla sezonu, uzvarot turnīros Madridē un Minhenē, bet Romā aizkļūstot līdz finālam. Karjeras laikā viņš izcīnījis astoņus ATP titulus, gūstot pa četrām trofejām uz māla un cietā seguma.

Šogad Francijas atklātajā čempionātā Zverevs sasniedza savu labāko rezultātu «Grand Slam» turnīros, aizkļūstot līdz ceturtdaļfinālam. Vimbldonā viņš piedalījās ceturto reizi, no kurām līdz šim sekmīgākais bijis pērnais gads, kad izdevās aizkļūt līdz ceturtajai kārtai.

Jaunākais no brāļiem Zvereviem kopš aprīļa atrodas ranga trijniekā un ar trešo numuru izlikts arī Vimbldonas čempionātā.

Tikmēr Gulbis, kurš atkopies no pāris gadus ilgušajām veselības likstām, Vimbldonas čempionātā līdz šim ne reizi nebija ticis tālāk par trešo kārtu, šādus rezultātus uzrādot 2013. un 2017.gadā. Šogad viņš veiksmīgi pārvarēja visas trīs šī turnīra kvalifikācijas kārtas, tādējādi viņš Vimbldonas čempionāta pamatsacensībās piedalās jau 11.reizi.

Tieši tādā pašā veidā latvietis kvalificējās nesenajam Francijas atklātajam čempionātam.

Kā vēstīts, sieviešu turnīrā astotdaļfinālu sasniegusi Aļona Ostapenko, kamēr pirmajā kārtā apstājās Anastasija Sevastova.

Prestižais Vimbldonas tenisa turnīrs ilgs līdz 15.jūlijam.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu