Federers un Nadals sasniedz Vimbldonas ceturtdaļfinālu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules vadošie tenisisti šveicietis Rodžers Federers un spānis Rafaels Nadals pirmdien izcīnīja uzvaru prestižā Vimbldonas tenisa turnīra ceturtajā kārtā.

Federers, kurš šajā turnīrā izlikts ar pirmo numuru un ATP rangā ieņem otro pozīciju, ar rezultātu 6-0, 7-5, 6-4 uzveica 26.vietā esošo francūzi Adrianu Manarino.

Tādējādi Federers 16.reizi karjerā sasniedza Vimbldonas ceturtdaļfinālu.

Šveicietis piedalās savā 20.Vimbldonas tenisa turnīrā pēc kārtas, un līdz šim viņš tajā ir uzvarējis astoņas reizes. Viņš ir tituliem bagātākais vīriešu tenisists Vimbldonas turnīra vēsturē.

Savukārt pasaules ranga līderis Nadals pirmdien ceturtās kārtas mačā ar 6-3, 6-3, 6-4 uzvarēja Čehijas tenisistu Jirži Veseliju, kurš ir pasaules 93.rakete.

Nadals par Vimbldonas čempionu kļuvis 2008. un 2010. gadā, bet kopš 2011.gada, kad spānis spēlēja finālā, viņš nebija spējis tikt tālāk par ceturto kārtu.

Citā spēlē planētas desmitā rakete Džons Isners no ASV, kurš turnīrā saņēmis devīto numuru, ar 6-3, 6-3, 6-4 apspēlēja 35.pozīcijā esošo Stefanu Cicipu no Grieķijas.

Ceturtdaļfinālu sasniedza arī planētas astotā rakete Kevins Andersons no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR), turnīra ceturtajā mačā ar rezultātu 7-6 (7:4), 7-6 (7:2), 5-7, 7-6 (7:4) pārspējot francūzi Gaelu Monfisu, kurš rangā ir 44.pozīcijā

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien Vimbldonas čempionāta ceturtās kārtas spēlē ar rezultātu 6-4, 6-7 (5:7), 6-7 (10:12), 1-6 piedzīvoja neveiksmi pret japāni Kei Nišikori.

Gulbis pret Nišikori zaudēja jau trešo reizi karjerā. Lai arī spēle ilgu laiku bija līdzīga, tomēr lūzuma punkts bija trešā seta izskaņā, kad Gulbis guva vēl nenoskaidrotu kājas traumu.

Prestižais Vimbldonas tenisa turnīrs ilgs līdz 15.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu