Māris Štrombergs - ASV čempions (15)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs sestdien kļuva par ASV Nacionālās riteņbraukšanas līgas (NBL) čempionu, vēsta "bmxlatvia.com".

NBL čempionātā vērtēja astoņus labākos rezultātus no 15 sacensībām visa gada garumā, kā arī sportistam obligāti bija jāpiedalās NBL "Grand Nationals" lielā fināla sacensībās. Jau pirms finālsacensībām Štrombergs bija iekrājis lielu pārsvaru, izcīnot maksimāli iespējamo punktu skaitu.

Finālā pēc ne visai ērta ārējā celiņa izlozes un nelielām kļūdām pirmajā taisnē, Štrombergs pirmajā virāžā iebrauca trešajā pozīcijā, tomēr turpinājumā viņš tika izstumts no trases un finišēja septītajā vietā. Ar to gan bija pietiekoši, lai latvietis triumfētu čempionāta kopvērtējumā.

"Jau pirms uzvaras Olimpiādē, skaidri zināju, ka vēlos izmēģināt spēkus Amerikā un šis bija viens no maniem mērķiem, pacīnīties par NBL čempiona titulu, protams, sākums bija grūts, bet palēnām viss noritēja man labvēlīgi," pēc izšķirošajām sacensībām pastāstīja Štrombergs. "Tagad esam pusceļā un sākas medības jau pēc nākamiem izvirzītajiem mērķiem."

Nākamās sacensības Štrombergam paredzētas jau pēc nedēļas, cīnoties par Amerikas Riteņbraukšanas asociācijas (ABA) čempiona titulu. Savukārt vēl nedēļu vēlāk viņš startēs Pasaules kausa izcīņas posmā, kas būs arī kvalifikācijas sacensības Olimpiskajā atlases ciklā.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu