Atklāj 11. SEB MTB sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iesildoties Latvijā populārākā kalnu riteņbraukšanas seriāla SEB MTB 2012. gada sezonai, otrdien, 10. aprīlī, preses konferencē Veloserviss veikalā pasākuma rīkotāji Igo Japiņa Sporta aģentūra informēja par jaunumiem sacensību norisē: sadarbību ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem dalībnieku drošības līmeņa paaugstināšanai, jaunu, dažādotu ēdienkarti katrā maratona posmā un pasākumiem tīras vides nodrošināšanai. Preses konferencē piedalījās šobrīd labākais Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins (Cofidis), kurš gatavojas startēt vairākos SEB MTB posmos.

Par pasākuma atraktīvāko daļu kļuva daudzkārtējā SEB MTB čempiona Alekseja Saramotina un SEB MTB pērnā gada līderes sieviešu grupā Leldes Ardavas virtuālais duelis uz velosimulatora, abiem veicot posmu apvidus trasē. Sacensībās uzvarēja draudzība.

«Tradicionāli 29.aprīlī ar posmu Cēsis – Valmiera sākas SEB MTB maratonu 11.sezona. Droši varam apgalvot, ka šīs ir nozīmīgākās riteņbraukšanas sporta sacensības valstī. Pateicoties šim seriālam, ir izauguši visi pēdējās desmitgades labākie Latvijas riteņbraucēji, sākot ar mūsu profesionāļiem A.Saramotinu un G.Smukuli un beidzot ar jaunajiem talantiem I.Prokofjevu, T.Skujiņu, A. Smirnovu, A.Flaksi un citiem. Pateicoties šīm sacensībām, mums tagad ir divas UCI kontinentālās komandas. SEB MTB ir aizsākuši kalnu divriteņu kustību, ir radušies neskaitāmi sekotāji, - no aprīļa katrās brīvdienās dažādās Latvijas vietās notiek MTB sacensības. Pateicoties šim seriālam, riteņbraukšanai ir piesaistīti daudzi jauni sponsori un veicināta veloindustrijas attīstība: tiek pasūtītas formas, jauni moderni velosipēdi, riepas, pirktas rezerves daļas un citi aksesuāri. Mūsu pasākumos piedalās vairāk nekā 130 organizētas komandas. Un pats galvenais - lielākā daļa no gandrīz 4000 dalībniekiem regulāri trenējas gan ziemā, gan vasarā, tādējādi stiprinot savu veselību. Neraugoties uz to, ka daudzās tradicionālās jauno riteņbraucēju kalves vietās (Smiltene, Liepāja, Ventspils, Madona, Tukums, Talsi) ir izzudušas riteņbraukšanas sekcijas, SEB MTB maratoni mums nodrošina rezerves Latvijas šosejas un MTB izlases komandām. Varam teikt, ka esam radījuši jaunu Latvijas riteņbraukšanas sagatavošanas sistēmu,» atzīst SEB MTB seriāla rīkotājs Igo Japiņš.

Tradicionāli SEB MTB maratona seriāla pirmais posms notiks 29. aprīlī distancē no Cēsīm līdz Valmierai. Tāpat kā citos posmos, dalībnieki varēs izvēlēties sev piemērotāko no četrām distancēm - Rexona sporta distanci (55 līdz 70 km), Virši A tautas distanci (30 līdz 45 km), Mammadaba veselības distanci (30 līdz 35 km bez laika kontroles un sacensību elementa) un Kārums bērnu sacensības (400 līdz 1000 m).

Rexona sporta distancē trase būs marķēta šķēršļotā apvidū – lauku, zemes, meža ceļos un takās, ar ūdens šķēršļiem, savukārt Virši A tautas distance būs saīsināta un vienkāršota, salīdzinot ar Rexona sporta braucienu. Rexona sporta distancē vīrieši cīnīsies par Thule kalnu karaļa titulu, savukārt jaunākie Rexona sporta klases braucēji (līdz 23 g.v.) sacentīsies par Garmin jaunākā labākā braucēja titulu.

Pēc katra posma tiks noteiktsi Rexona sporta distances sacensību kopvērtējuma līderi - vīriešu, sieviešu, jaunākais labākais braucējs līdz 23 gadiem un labākais kalnu braucējs, kuriem pasniegs Līdera kreklus, ar kuru dalībniekiem ir jāstartē nākamajā posmā.

Savukārt Virši A tautas distancē tiks izcīnīti līderu krekli ātrākā vīrieša un ātrākās sievietes ieskaitē; līderiem tiek dota priekšrocība starta vietu ieņemt pirms pārējiem sacensību dalībniekiem – sacensību priekšā. Arī Kārums bērnu distancē tiks noskaidroti ātrākie mazie braucēji, kuriem tiks pasniegts sacensību līdera krekliņš. Visās distancēs līdera kreklus nodrošina pasaulē pazīstamais riteņbraukšanas apģērbu ražotājs Bicycle Line.

Svarīgs jaunievedums ir sacensību organizatoru sadarbība ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), lai uzlabotu drošību sacensību norisē, NBS gādās par sakaru nodrošināšanu un rūpēsies arī par iespējami ātru negadījumos cietušo nogādāšanu līdz mediķiem.

Garšīgākais jaunums šosezon ir jauna ēdienkarte. Pateicoties sadarbības sākšanai ar ēdināšanas pakalpojumu nodrošinātāju SIA Baltic Restaurants Latvia, sacensību dalībniekiem būs sarūpēts atšķirīgs maltīšu piedāvājums katrā posmā, ņemot vērā sezonu un laika apstākļus.

Rūpējoties par tīru vidi, šogad ieviesti speciāli dežuranti, kas uzraudzīs, lai dalībnieki pēc sevis atstāj tīras trases. Igo Japiņš informē: «Velobraukšana ir videi draudzīgs sporta veids, un tīra vide mums aiz sevis jāatstāj arī sacensībās. Tāpēc speciāli dežuranti rūpēsies, lai dalībnieki trasi veiktu bez gružu atstāšanas tajā, brīdinot tos, kas šos principus neievēro. Trasē būs iekārtotas īpašas vietas, kur drīkst izmest izlietotā sporta uztura iepakojumu.»

Latvijā populārākais riteņbraukšanas sacensību seriāls sezonā pulcē ap 4000 unikālu dalībnieku, bet katrās sacensībās - vidēji 2000 riteņbraukšanas entuziastu, 11 gados kļūstot par neatņemamu Latvijas sporta dzīves sastāvdaļu. Arī 2012. gadā seriāla rīkotāji - Igo Japiņa Sporta aģentūra riteņbraucējiem piedāvās izbaudīt sacensību garu un elpu aizraujošus brīžus, solot jaunus un patīkamus pārsteigumus.

Sacensību trasē slāpes veldzēs Zaķumuižas ūdens un Maxim enerģijas dzērieni. Būs arī vairāki ēšanas punkti distancē, kur vitamīniem bagātas un veldzējošas uzkodas nodrošinās Augļu serviss. Tehnisko atbalstu velobraucējiem sniegs būvniecības nams Kurši, savukārt velosipēdu apkopi – Veloserviss. Par sacensību trašu izveidošanu rūpēsies Skandi motors, nodrošinot organizatorus ar piemērotu un izturīgu apvidus auto. Katrā posmā ar sponsoru balvām tiks apbalvoti 1. – 3. vietu ieguvēji 13 vecuma grupās.

Pieteikšanās sacensībām un sīkāka informācija mājaslapā www.velo.lv, kā arī Veloserviss veikalos. Uzņēmumu komandas (dalībnieku skaits līdz 12 personām) visai sezonai jāpiesaka līdz 2012. gada 25. aprīlim, kad gan komandām, gan individuāli ir iespēja reģistrēties uz visiem posmiem par pazeminātu maksu, saņemot 20% atlaidi. Visiem, kuri reģistrēsies pirmajam sacensību posmam, SEB Dzīvība apdrošināšana dāvinās nelaimes gadījumu apdrošināšanu. Piesakoties ar «Dienas drauga» karti Veloservisa veikalos visā Latvijā, iespējams saņemt 15% atlaidi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu