Smukulis kļūst par Latvijas čempionu individuālajā braucienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas čempionātā riteņbraukšanā individuālajā braucienā šosejā elites grupā vīriešiem ceturtdien otro gadu pēc kārtas uzvarēja Gatis Smukulis.

Pagājušajā gadā Smukulis, kurš ikdienā brauc «Katjuša» komandas sastāvā, pārtrauca Raivja Belohvoščika dominanci šajā Latvijas čempionāta disciplīnā, kur Belohvoščiks kopumā bija triumfējis 11 reizes.

Otrajā vietā elites grupā ierindojās Aleksejs Saramotins, kurš ikdienā pārstāv «Cofidis, Le Credit En Ligne» komandu, bet trešais bija Indulis Bekmanis no «Rietumu-Delfin» vienības.

Sievietēm par valsts čempioni kļuva Dana Rožlapa, aiz sevis atstājot Liju Laizāni un Leldi Ardavu.

Tikmēr junioru konkurencē individuālajā braucienā uzvarēja Pēteris Janevics, bet U-23 grupā labākais bija Andžs Flaksis.

Elites sportisti vīriešiem un U-23 braucēji veica 40 kilometrus garu distanci, bet sievietes un juniori sacentās uz pusi īsākā distancē.

Latvijas čempionāts turpināsies sestdien ar grupas braucieniem.

Kā apstiprināja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) ģenerālsekretāre Iveta Gūtmane, vienīgais Latvijas sportists, kurš startēs šāgada Londonas olimpiskajās spēlēs, tiks nosaukts sestdien pēc Latvijas čempionāta noslēguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu