Treimanis triumfē BMX Eiropas līgas kopvērtējumā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Thrill BMX team

Latvijas BMX riteņbraucējs Edžus Treimanis piektdien Dānijā izcīnīja trešo vietu Eiropas līgas noslēdzošajā, vienpadsmitajā, posmā, kas viņam ļāva nosargāt kopvērtējuma pirmo pozīciju, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses sekretārs Toms Markss.

Elites vīru grupā startēja visi vadošie Eiropas BMX sportisti, tostarp divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs. No Latvijas sportistiem priekšbraucienus sekmīgi pārvarēja Štrombergs, šīgada valsts čempions Treimanis, Rihards Veide un Klāvs Lisovskis. Finālā līdz startam tika Treimanis un Veide, kamēr Štrombergs un Lisovskis bija spiesti sacensības noslēgt ceturtdaļfinālā.

Izšķirošo braucienu ļoti aktīvi sāka Treimanis, tomēr valmierietim ceļu nogrieza Nīderlandes sportists. Latvietis uz brīdi atradās ceturtajā pozīcijā, tomēr finiša taisnē spēja pakāpties līdz trešajai vietai, tajā arī finišējot. Veide tikmēr sacensības noslēdza septītajā vietā.

Par pēdējā posma uzvarētāju kļuva francūzis Žorī Dodē, bet otrajā pozīcijā ierindojās austrālietis Metjū Džasters. Tikmēr kopvērtējumā Treimanis ar 331 punktu nosargāja pirmo vietu, bet ar 271 punktu viņam sekoja francūzis Silvēns Andrē. Veide kopvērtējumā ierindojās piektajā vietā.

Junioru puišu grupā pirms šā posma kopvērtējuma līderis bija Kristens Krīgers. Viņš pārvarēja visus kvalifikācijas braucienus un iekļuva finālā, bet tajā finišēja trešajā vietā, piekāpjoties saviem galvenajiem kopvērtējuma konkurentiem.

Sezonas kopvērtējumā Krīgers ierindojās otrajā vietā.

Līdztekus Eiropas līgas noslēdzošajam posmam Dānijā šajās dienās risinās Eiropas čempionāts.

Piektdienas pirmajā pusē sākās divu dienu garās Eiropas «Challenge» sacensības bērniem, jauniešiem un amatieriem. Pirmajā dienā startēja krūzeru grupu sportisti. No Latvijas braucējiem uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena 13-16 gadus vecu meiteņu grupā kāpa Vanesa Buldinska. Kristaps Ezītis bija septītais 17-24 gadus vecu vīru grupā, bet Markusam Valdmanim sestā vieta 13 -14 gadus veco puišu grupā.

Sestdien savas sacensības aizvadīs pārējie «Challenge» grupu braucēji, tostarp astoņi Latvijas jaunatnes izlases dalībnieki.

Kulminācija gaidāma svētdien, kad par Eiropas čempiona titulu cīnīsies junioru un elites sportisti, kā arī 15 un 16 gadus vecie sportisti sacentīsies «Challenge» sacensībās.

Latvijas pieaugušo un jauniešu izlases sastāvā Eiropas čempionātā startēs kopumā 12 sportisti. Vīru elites grupā Latvijas izlasi pārstāvēs Treimanis, Štrombergs un Veide. Junioru grupā atlases kritērijus dalībai nozīmīgajās sacensībās izpildījis Krīgers.

Pēdējos gados Eiropas čempions BMX riteņbraukšanā tika noteikts visas sezonas garumā, taču šogad Eiropas Riteņbraukšanas savienība (UEC) lēmusi, ka visās vecuma un konkurences grupās kontinenta čempioni tiks noskaidroti vienās sacensībās. Līdztekus tam šogad teju visi Vecā kontinenta vadošie BMX riteņbraucēji startēja Eiropas līgā.

Pērn par Eiropas čempionu kļuva Štrombergs.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu