Šodien sākas pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lrf.lv

Trešdien Nīderlandes pilsētā Roterdamā ar amatieru grupu sacensībām sākas pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā, kas ilgs līdz svētdienai. Latviju sacensībās kopumā pārstāvēs 53 dažādu vecuma grupu sportisti. Vīru elites un junioru pamatsacensības norisināsies svētdien.

Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā norisinās reizi gadā. Šogad gods organizēt tik augsta mēroga sacensības uzticēts Nīderlandes pilsētai Roterdamai. Pasaules čempionāta trase atrodas zem jumta pilsētas galvenajā sporta arēnā. Trase ir samērā šaura, tomēr pietiekami ātra un tehniska.

Latviju Roterdamā pārstāvēs kopumā 53 dalībnieki dažādās vecuma un meistarības konkurences grupās. Izlases sastāvā Latviju elites vīru grupā pārstāvēs nesen trešo reizi par Eiropas čempionu kļuvušais valmierietis Māris Štrombergs, kā arī šā gada BMX Eiropas līgas uzvarētājs Edžus Treimanis. Tāpat dalībnieku vidū redzēsim Rihardu Veidi, Elvi Puromu un Klāvu Lisovski.

Junioru grupā vienīgais izlases dalībnieks būs Eiropas vicečempions Kristens Krīgers, bet uz starta izies arī Saldus kluba «Ozolēni» sportists Pēteris Kalniņš.

Elitei un junioriem starti sāksies sestdien, kad notiks «Time – Trial» sacensības. Tikmēr svētdien jau notiks kvalifikācija un izšķirošās cīņas pamatsacensībās, kurās arī tiks noskaidrots pasaules čempions.

Pasaules čempionāta pirmajā dienā cīņas par uzvarām «Challange» sacensībās aizvadīs amatieru un senioru grupu braucēji. No Latvijas pārstāvjiem uz starta izies Kristaps Ezītis, kurš startēs M17/24 grupā. Tikmēr ceturtdien gaidāmas bērnu un jauniešu sacensības.

Šeit Latvijas jaunatnes izlases sastāvā startēs G15 grupas braucējas Vineta Pētersone un Vanesa Buldinska, B15 grupas braucējs Mikus Strazdiņš. 14 gadus veco puišu sportistu konkurencē izlases sastāvā startēs Filips Krists Rozītis, bet G16 jauniešu meiteņu grupā Lelde Šuma. Arī pārējie jaunie Latvijas sportisti pēc nopietniem treniņiem ir gatavi parādīt savu labāko sniegumu.

Piektdien savas sacensības aizvadīs visu krūzeru grupu braucēji. Piedalīsies arī pagājušā gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Gundars Osis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu