Smukulim 24.vieta «Tour de France» sacensību pirmspēdējā posmā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latviešu riteņbraucējs Gatis Smukulis no Krievijas komandas «Katjuša» sestdien izcīnīja respektējamo 24.vietu prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» 20.posmā.

Smukulis 54 kilometrus garo distanci veica pēc stundas, desmit minūtēm un 27 sekundēm, posma uzvarētājam vācietim Tonijam Martinam («Omega Pharma-Quick Step») zaudējot četras minūtes un sešas sekundes.

Velobrauciena kopvērtējumā vadību saglabājis sestdienas posmā ceturto vietas īpašnieks itālis Vinčenco Nibali no «Astana» komandas, kurš par septiņām minūtēm un 52 sekundēm apsteidz francūzi Žanu Kristofu Pero no «AG2R La Mondiale» komandas. Savukārt trešais šobrīd ir cits Francijas pārstāvis Tibo Pino no «FDJ.fr» vienības, kurš no Nibali atpaliek par astoņām minūtēm un 24 sekundēm.

Tikmēr Smukulis velobrauciena kopvērtējumā pakāpies uz 101.vietu, līderim zaudējot trīs stundas, 43 minūtes un 25 sekundes.

Sacensības ar līdzenuma posmu noslēgsies svētdien.

Smukulis «Tour de France» sacīkstēs piedalās otro gadu pēc kārtas. Viņš ir sestais Latvijas riteņbraucējs, kurš startē slavenajās sacensībās. Pērn Smukulis bija pirmais Latvijas sportists kopš 2003.gada, kurš piedalījās «Tour de France», ieņemot 119.vietu noslēguma kopvērtējumā. Pirms viņa kā pēdējais no latviešiem prestižajās sacensībās bija piedalījies Romāns Vainšteins.

Pērn par sacensību uzvarētāju kļuva Lielbritānijas riteņbraucējs Kristofers Frūme no «Sky» vienības, kurš šogad pēc piektajā posmā piedzīvota kritiena no velobrauciena izstājās.

Prestižās sacīkstes šogad risinās 101.reizi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu