Nibali pirmo reizi triumfē «Tour de France» velobraucienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par šī gada prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» uzvarētāju pirmo reizi karjerā svētdien kronēts itāļu riteņbraucējs Vinčenco Nibali no «Astana» komandas.

Nibali «Tour de France» uzvarētāja titulu bija jau praktiski nodrošinājis pirms pēdējā, 21.posma, kurā sportistiem bija jāveic 137 kilometrus garš līdzenuma posms.

Par tā uzvarētāju kļuva vācietis Marsels Kitels no «Giant-Shimano» komandas, tādejādi izcīnot jau savu ceturto uzvaru kādā no šī gada velobrauciena posmiem.

Uzvarētājs kopā ar lielo grupu finišu sasniedza pēc trim stundām, 20 minūtēm un 50 sekundēm. Otrajā vietā ierindojās norvēģis Aleksanders Kristofs no «Katjuša» komandas, kamēr trešais bija lietuviešu braucējs Ramūns Navardausks («Garmin Sharp»).

Tikmēr vienīgais Latvijas pārstāvis šajā velobraucienā Gatis Smukulis no «Katjuša» komandas pēdējā posmā ierindojās 70.vietā, no uzvarētāja atpaliekot par 24 sekundēm.

Velobrauciena kopvērtējumā Nibali savu tuvāko sekotāju francūzi Žanu Kristofu Pero no «AG2R La Mondiale» komandas apsteidza par septiņām minūtēm un 37 sekundēm. Tikmēr trešo vietu šajās sacensībās izcīnīja vēl viens Francijas riteņbraucējs Tibo Pino no «FDJ.fr» vienības, kurš no Nibali atpalika par astoņām minūtēm un 15 sekundēm.

Pašlaik 29 gadus vecais Nibali savas karjeras laikā spējis uzvarēt arī tādu prestižu velobraucienu kā «Vuelta Espana» un «Giro d'Italia» kopvērtējumā.

Savukārt Smukulis šo velobraucienu noslēdza ar kopvērtējumā ieņemtu 100.vietu, no uzvarētāja atpaliekot par trim stundām, 43 minūtēm un 25 sekundēm.

Zīmīgi, ka punktu vērtējumā jau trešo gadu pēc kārtas labākais bija Peters Sagans no «Cannondale» vienības, bet par kalnu karali tika kronēts poļu riteņbraucējs Rafals Majka («Tinkoff-Saxo»). Savukārt par labāko jauno braucēju kļuva 24 gadus vecais Pino, kamēr komandu vērtējumā triumfēja «AG2R La Mondiale».

Smukulis «Tour de France» sacīkstēs piedalījās otro gadu pēc kārtas. Viņš ir sestais Latvijas riteņbraucējs, kurš startējis slavenajās sacensībās. Pērn Smukulis bija pirmais Latvijas sportists kopš 2003.gada, kurš piedalījās «Tour de France», ieņemot 119.vietu noslēguma kopvērtējumā. Pirms viņa kā pēdējais no latviešiem prestižajās sacensībās bija piedalījies Romāns Vainšteins.

Pērn par sacensību uzvarētāju kļuva Lielbritānijas riteņbraucējs Kristofers Frūme no «Sky» vienības, kurš šogad pēc piektajā posmā piedzīvota kritiena no velobrauciena izstājās.

Prestižās sacīkstes šogad risinājās jau 101.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu