Flaksis uzvar SEB MTB maratona Cēsu posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Andžs Flaksis no «Rietumu-Delfin» komandas svētdien uzvarēja Latvijas lielākā riteņbraukšanas sacensību seriāla SEB MTB maratona sezonas sestajā posmā, kas risinājās Cēsīs.

«Skandi motors» sporta distancē 56 kilometrus Flaksis pievarēja stundā 50 minūtēs un 51 sekundē, par 41 sekundi apsteidzot savu komandas biedru Kristu Neilandu. Savukārt trešais ātrākais bija Ivars Prokofjevs no «Trek» komandas.

«Šoreiz panākums nāca diezgan grūti. Lai arī atrāvāmies un vēlāk sadarbojāmies ar bijušo komandas biedru un mājinieku Prokofjevu, sākumā bija diezgan līdzena distance, tādēļ sekotāji neļāva nekur tālu aizbēgt. Beigās tomēr izdevās noturēties. Paldies arī Ivaram par sadarbību. Jāuzteic komanda par atbalstu, kas arī sekmēja uzvaru. Ja nebūs svarīgas šosejas sacensības, noteikti startēšu arī pēdējā posmā Tukumā,» pēc sacensībām pauda Flaksis, kurš to gaitā piedzīvoja arī nepatīkamu kritienu.

Flaksim tā šīs sezonas posmos ir otrā uzvara. Divās sacīkstēs uzvarējis arī igaunis Pēters Prūss, bet pa vienam panākumam ir Neilandam un Dmitrijam Sorokinam.

Distances kopvērtējuma vadībā pēc sešiem posmiem atrodas Flaksis un Neilands, kuriem seko Mārtiņš Blūms no ZZK. Komandu vērtējumā pārliecinoši līderi ir «Rietumu-Delfin» sportisti.

Sieviešu konkurencē uzvaras laurus plūca Kristīne Jaunslaviete no «ebike Machine» komandas, kura par 35 sekundēm apsteidza Grēti Steinburgu no Igaunijas. Tieši igauniete ir kopvērtējuma līdere, tajā apsteidzot Jaunslavieti un Ievu Strēli.

Tikmēr vairāk kā 40 kilometrus garajā «Virši-A» distancē uzvarēja Jānis Ozols no «Veloserviss» komandas, kurš apsteidza Nauri Zviedri un Andri Ponomarenko. Arī kopvērtējumā līderis ir Ozols, kurš tajā apsteidz Jāni Bērziņu no «Trek» komandas.

Tikmēr «Virši-A» distancē sievietēm triumfēja smilteniete Rūta Brakovska.

Kopumā Cēsu posmā startēja teju 1900 riteņbraucēji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas.

Pēc sacīkstēm Cēsīs maratona sezona noslēgsies 28.septembrī Tukumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu