Britu riteņbraucējs pozitīvās dopinga pārbaudēs vaino alkoholu (2)

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par dopinga lietošanu diskvalificētais britu riteņbraucējs Džonatans Tīrnens-Loks pērn uzrādītajās pozitīvajās pārbaudēs vaino alkoholiskos dzērienus.

Lielbritānijas Antidopinga komiteja pirmdien Tīrnena-Loka lietā noraidīja sportista iesniegto apelāciju pret divu gadu diskvalifikāciju. Iepriekš viņš tika sodīts par to, ka «lietojis aizliegtu vielu un/vai aizliegtu metodi (asins dopingu), lai celtu hemoglobīna koncentrāciju organismā».

Tāpat komiteja publiskojusi sportista skaidrojumu, ka divas dienas pirms analīžu veikšanas viņš naktī lietojis «ekstrēmi daudz alkohola», svinot jauna līguma noslēgšanu ar «Sky» komandu, kam sekojis «smagas dehidratācijas periods». Tomēr antidopinga sargi uzskata, ka tas nav bijis iemesls pārāk lielajiem rādītājiem analīzēs.

Tīrnens-Loks 2012.gadā izcīnīja uzvaru Lielbritānijas velobraucienā jeb «Tour of Britain», pirms iepriekšējās sezonas pievienojoties spēcīgajai «Sky» komandai. Tomēr septembrī viņa bioloģiskajā pasē tika fiksētas nesakritības, un kopš tā laika sportists sacensībās nav piedalījies.

Brits ir diskvalificēts līdz 2015.gada 31.decembrim.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu