Latvijas braucēji kopvērtējumā paliek ārpus «Baltic Chain» pirmā desmitnieka

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas riteņbraucēji svētdien palika ārpus daudzdienu velobrauciena «Baltic Chain» («Baltijas ceļš») (UCI kat.2.2) noslēguma kopvērtējuma pirmā desmitnieka.

Sacensības noslēdzošajā 179,6 kilometrus garajā piektajā etapā no Viljandiem uz Tallinu par uzvarētāju kļuva šī gada Vācijas čempionāta trešās vietas ieguvējs Fils Bauhauss, kurš pārstāv savas dzimtenes kontinentālo komandu «Stolting».

Viņam sprinta finišā sekoja pazīstamais lietuvietis Aidis Kropis, kurš šoreiz pārstāvēja savu nacionālo izlasi, bet ikdienā brauc «Pro Tour» vienībā «Orica GreenEdge», kā arī pašreizējais pasaules junioru čempions Matjē van der Poels no Nīderlandes («BKCP-Powerplus»).

Līdzīgi kā iepriekšējā posmā, arī šodien neilgi pēc starta bija vairāki centieni aizbēgt no lielās grupas. Pie pirmā starpfiniša 21.kilometrā bija izveidojusies sešu braucēju grupa, kas savu pārsvaru spēja pieaudzēt līdz pat trim ar pusi minūtēm. Pa ceļam braucējus pārbaudīja spēcīgas lietusgāzes un lielajā grupā gadījās arī kritieni, bet visu šo laiku līderi spēja savu pārsvaru nosargāt. Tobrīd līderu grupā bija arī ukrainis Aleksandrs Polivoda («Kolss»), kuram, ja sešinieks finišētu atrāvienā, būtu nodrošināts arī Baltijas tūres uzvarētāja tituls.

60 kilometrus pirms finiša līderu pārsvars bija vien minūte, taču nākamajos kilometros vadošais sešinieks pamanījās atkal palielināt pārsvaru.

Vēl 20 kilometrus pirms finiša līderu seksteta pārsvars bija lielāks par minūti, tomēr desmit kilometrus pirms finiša lielā grupa ar aktīvu darbību samazināja pārsvaru. Vēlāk peletons «apēda» ilglaicīgos bēdzējus un atkal viss izšķīrās finiša sprintā. Iebraucot Tallinā, sākās aktīva cīņa par labāko pozīciju, kurā labākais bija Bauhauss.

No Latvijas sportistiem vadošajā grupā finišēja «Rietumu-Delfin» braucēji Krists Neilands un Andris Smirnovs, kuri ieņēma attiecīgi sesto un devīto pozīciju.

Vēl 37.vietu izcīnīja bez komandas startējošais Mārtiņš Trautmanis, kurš zaudēja sešas sekundes, 51.vietā ierindojās 26 sekundes zaudējušais «Rietumu-Delfin» braucējs Andžs Flaksis, pēdējais sacensībās palikušais «Alpha Baltic»/«Unitymarathons.com» riteņbraucējs ierindojās 74.pozīcijā, atpaliekot minūti un 43 sekundes, bet vēl viens «Rietumu-Delfin» riteņbraucējs Andris Vosekalns palika 87.pozīcijā, atpaliekot piecas minūtes un 38 sekundes.

Pirms šī posma astotais kopvērtējumā bija «Alpha Baltic»/«Unitymarathons.com» līderis Māris Bogdanovičs, bet pēdējā etapā viņš uz starta neizgāja.

Par velobrauciena uzvarētāju kļuva van der Poels, bet Vosekalns ierindojās 13.vietā, atpaliekot par septiņām minūtēm un 16 sekundēm. Neilands ieņēma 29.vietu (+18:15), uzreiz aiz viņa sekoja Trautmanis (+18:21), Serģis sacīkstes noslēdza 43.pozīcijā (+20:41), Smirnovs izcīnīja 46.vietu (+20:59), bet Flaksis ierindojās 71.vietā (+29:14).

Pirmo reizi Baltijas velobrauciens starp kādreizējām padomju republikām - Latviju un Lietuvu - norisinājās 1955.gadā. 1959.gadā ģeogrāfija paplašinājās, iekļaujot arī Igauniju.

Velobraucienam katru gadu, izņemot pirmos četrus pastāvēšanas gadus, tika mainīts maršruts, un 1976.gadā trim Baltijas republikām tika pievienota arī Baltkrievija, bet pēdējos gados sacensības kļuvušas par kupli pārstāvētām un UCI normētām sacīkstēm.

Pērn no Latvijas sportistiem labākais bija Indulis Bekmanis, kurš kopvērtējumā izcīnīja ceturto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu