Skujiņš: Svarīgi sacensībām ir pieiet ar vieglām kājām

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Svētdien Spānijas pilsētā Ponferadā sāksies pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā, kurā piedalīsies arī desmit Latvijas sportisti. Komandu braucienā svētdien no latviešiem «Katushas» vienības sastāvā startēs Gatis Smukulis.

Ponferadā šobrīd notiek pēdējie sagatavošanās darbi, lai jau šīs nedēļas nogalē šeit varētu sākties pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Nedēļas garumā par pasaules čempiona titulu cīnīsies elites, U-23 un junioru grupu sportisti, kā arī sportistes. Kopumā nozīmīgajā sporta forumā startēs 70 valstu sportisti.

Latviju Ponferadā pārstāv kopumā desmit riteņbraucēji. Elites vīru grupā dalībnieku vidū būs Aleksejs Saramotins, Gatis Smukulis un Toms Skujiņš. U-23 konkurencē vienīgais latvietis individuālajā un grupas braucienā būs kuldīdznieks Krists Neilands. Junioru puišu konkurencē par saviem labākajiem rezultātiem cīnīsies Artūrs Beļēvičs, Valters Čakšs un Aleksandrs Rubļevskis.

Tikmēr pirmo reizi pēdējo gadu starp dalībniecēm būs trīs Latvijas daiļā dzimuma pārstāves. Elites konkurencē startēs Dana Rožlapa un Lija Laizāne. Savukārt junioru meiteņu konkurencē valsts godu aizstāvēs Eiropas junioru čempionāta 14. vietas ieguvēja grupas braucienā Endija Rutule.

Daļa no Latvijas delegācijas pārstāvjiem, tostarp Gatis Smukulis, jau devušies uz Ponferadu. Tikmēr divi no elites riteņbraucējiem – Aleksejs Saramotins un Toms Skujiņš - šobrīd veic pēdējos sagatavošanās darbus treniņu nometnē Francijas pilsētā Nicā.

Pērn Skujiņš izcīnīja augsto piekto vietu U-23 grupas braucienā, kamēr Saramotins divas reizes ierindojās labāko 30 skaitā elites konkurencē.

Toms Skujiņš pirms pasaules čempionāta: «Pasaules čempionātā startēšu grupas braucienā. Gaidāmās sacensības būs vienas no garākajām šajā gadā, tādēļ arī gatavošanās ir jāplāno nedaudz lielāka. Šonedēļ galvenais uzsvars tiek likts uz izturības atsvaidzināšanu, tādējādi arī treniņu garums pēdējās dienās divas reizes pārsniedz 200 kilometriem. Izvēlējāmies pēdējo treniņa nometni aizvadīt Nicā, jo šeit laika apstākļi un reljefs ir līdzīgs pasaules čempionāta mājvietā esošajam. Uz vietas Ponferadā vēl tiks aizvadīti pāris treniņi, bet vairs ne ar lielu intensitāti. Svarīgi sacensībām pieiet ar svaiguma sajūtu, lai kājas būtu vieglas.»

Pirmajā sacensību dienā tiks aizvadīts komandu brauciens, kurā startēs tikai World Tour vīriešu vienības un vadošās dāmu komandas. «Katushas» vienības rindās viens no pamatspēkiem būs latvietis Gatis Smukulis. Jāpiezīmē, ka komandu braucienos medaļas valstīm netiek izcīnītas.

Latvijas izlases oficiālie partneri pasaules čempionātā šogad ir sporta uztura kompānija «Nutrend», «Sports Akileine» nodrošinās mūsu sportistus ar Start želeju, Start eļļu, Relax, kā arī Kimas, kas palīdzēs iesildīt kāju muskuļus. Oficiālo partneru vidū ir arī «Veloserviss» un «Auto Biltz». Latvijas riteņbraukšanas faniem būs iespēja sekot līdzi notikumiem Spānijā «Viasat Sport Baltic» translācijas.

Latvijas sportistu starti pasaules čempionātā

21.09: 15:00, Elites vīri, komandu brauciens, Gatis Smukulis (Katusha) sastāvā

22.09: 11:00, Juniores, individuālais brauciens, Endija Rutule

22.09: 15:00, U-23 vīri, individuālais brauciens, Krists Neilands

23.09: 15:00, Elites dāmas, individuālais brauciens, Dana Rožlapa, Lija Laizāne

24.09: 14:30, Elites vīri, individuālais brauciens, Gatis Smukulis, Aleksejs Saramotins

26.09: 10:00, Juniores, grupas brauciens, Endija Rutule

26.09: 14:00, U-23 vīri, grupas brauciens, Krists Neilands

27.09, 10:00, Juniori, grupas brauciens, Artūrs Beļēvičs, Valters Čakšs, Aleksandrs Rubļevskis

27.09, 15:00, Elites dāmas, Lija Laizāne, Dana Rožlapa

28.09, 11:00, Elites vīri, grupas brauciens: Aleksejs Saramotins, Toms Skujiņš

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu