Latvijas MTB braucēji UCI Nāciju rangā veikuši rekordlielu kāpumu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) publicētajā MTB XC (kalnu riteņbraukNāciju rangā Latvija atrodas 30. vietā, kas ir par 23 pozīcijām augstāk nekā pērn šajā laikā. Individuālajā rangā no latviešiem visaugstāk ir Matīss Preimanis, kurš ierindojas 73. vietā, TVNET informēja LRF.

Sezonu noslēguši visi vadošie Latvijas kalnu riteņbraucēji, kuru pamatdisciplīna ir Olimpiskais XCO kross. Aizvadītā sezona mūsu sportistiem ir bijusi visu laiku veiksmīgākā, jo uzrādīti cienījami rezultāti pasaules un Eiropas čempionātos, pasaules kausu posmos, kā arī citās UCI kategorijas XCO sacensībās.

UCI punktus no mūsu sportistiem visvairāk nopelnījuši «DPA Cycling team» un «ZZK» komandu sportisti, kuru uzrādītie rezultāti ļāvuši Latvijai veikt vislielāko progresu UCI Nāciju rangā no visām tajā esošajām 79 valstīm.

Šobrīd Nāciju ranga pirmajā pozīcijā atrodas Alpu zemes valsts Šveice, kura iekrājusi 4974 punktus. Otrajā pozīcijā tikmēr atrodas Francija ar 4787 punktiem. Labāko trijnieku noslēdz Vācija (3262 punkti). Labāko sešiniekā vietas arī Spānijai, Itālijai un Nīderlandei.

Latvijas gada laikā no 53. vietas pacēlusies uz 30. pozīciju. Mūsu sportisti iekrājuši 659 punktus. Latvieši apsteiguši arī kaimiņus igauņus, kuri šobrīd ir 37. pozīcijā. Jau šī gada 31. decembrī pēc UCI Nāciju ranga tiks sadalītas valstu kvotas pirmajām Eiropas spēlēm, kas nākamvasar norisināsies Azerbaidžānas pilsētā Bakū. Šajā rangā tiks vērtētas tikai Eiropas valstis. Latvija starp tām ir 20. pozīcijā. Tas dod vienu vietu dalībai nozīmīgajā notikumā.

Individuālajā rangā līderis ir šī gada pasaules čempions Džuliāns Absolons no Francijas. Titulētais sportists iekrājis 2367 punktus. Otrajā vietā tikmēr ir vēl viena no kalnu riteņbraukšanas leģendām – šveicietis Nino Šurters (1920 punkti). Trešais ir vēl viens Šveices pārstāvis Fabians Gigers (1540).

No Latvijas sportistiem visvairāk punktus šogad iekrājis «DPA Cycling» komandas riteņbraucējs Matīss Preimanis. Šī gada Latvijas čempions ieņem 73. vietu ar nopelnītajiem 384 punktiem. 189. rangā ir Preimaņa komandas biedrs Pēteris Janevics (147 punkti). Abi sportisti startējuši lielākajā daļā pasaules kausa posmu, kā arī virknē citu starptautisku sacensību, tostarp pasaules čempionātā. Labāko 200 braucēju skaitam pietuvojies pasaules čempionātā 19. vietu izcīnījušais U23 grupas sportists Arnis Pētersons no «ZZK» vienības. Viņam šobrīd 128 punkti.

Vēl no Latvijas sportistiem dalītajā 363. vietā ir «Trek team» pārstāvis Oskars Muižnieks, dalīta 505. vieta ir Ivaram Prokofjevam. Otrs «ZZK» komandas braucējs Mārtiņš Blūms šosezon traumas dēļ nevarēja startēt vairākos pasaules kausa posmos un arī Eiropas čempionātam. Tas pagājušā gada pasaules junioru čempionāta 19. vietas ieguvējam neļāva rangā ieņemt augstāku pozīciju par dalītu 587. vietu. Rangā iekļauts arī Ervīns Smoļins (674. vieta), Krists Neilands (755. vieta), Raivis Sarkans (967. vieta), Kaspars Ķipurs (1122. vieta), Andžs Flaksis (1168. vieta), Reinis Andrijanovs (1209. vieta), Kristofers Rācenājs un Raivis Zīmelis (dalīta 1282. vieta).

Rangā atrodami arī mūsu juniori, juniores un sievietes. Tomēr visu šo grupu braucēji, tāpat kā vairāki elites vīri, punktus saņēmuši par uzrādītajiem rezultātiem Latvijas čempionātā.

Jāizceļ arī MTB maratonu sērijas rangs, kurā «Rietumu – Delfin» komandas riteņbraucējs Dmitrijs Sorokins ir 26. vietā, bet vēl viens šīs vienības pārstāvis Krists Neilands ieņem 36. vietu. Labāko 100 sportistu skaitā ir arī Andžs Flaksis (48. vieta), Ervīns Smoļins (59. vieta), Raivis Zīmelis (70. vieta).

2015. gada 25. maijā sāksies gadu ilgā Olimpiskā kvalifikācija, kurā tiks noskaidrotas valstu kvotas 2016. gada Olimpiskajām spēlēm. Arī šeit Latvijai ir reālas iespējas iegūt vismaz vienu vietu.

UCI Nāciju MTB XC rangs:

1. Šveice, 4974

2. Francija, 4787

3. Vācija, 3262

4. Spānija, 3241

5. Itālija, 2728

6. Nīderlande, 2470

.....

30. Latvija, 659

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu